Aquest dissabte es farà a Tossa una cadena humana per demanar que el CAP estigui obert les 24 hores

Foto: JFG - Blanesaldia.com

Foto: JFG – Blanesaldia.com

Benvolguts/des:
Us escribim desde Tossa de Mar per informar-vos que el proper dissabte 30 de març farem una cadena humana per tal que ens reobrin el C.A.P. durant l’horari nocturn. Anirà des del C.A.P, als límits de Tossa, anant cap a Llagostera, fins a Es Racó, a sota de les Muralles del poble.

Tallarem el poble per la meitat, el dissabte de Setmana Santa, amb el col·lapse de trànsit que comportarà. El recorregut que tenim previst és anar des del C.A.P, situat a l’Avinguda Catalunya, arribar fins l’Avinguda Costa Brava, després carrers Pou de la Vila, Verge dels Socors, Peixateries, travessar un pont de la platja que es diu Sa Palanca i arribar a la sorra sota les muralles, a Es Racó.

Aquest recorregut ha estat notificat i acceptat, per tant, durant prop de dues hores, el poble restarà tallat per la meitat sense que la gent amb vehicles pugui creuar-lo. Es faran obertures intermitents, però el col·lapse hi serà. Tossa, per Setmana Santa està a rebosar. Aquest acte començarà a les 11:40 hores davant del C.A.P amb una concentració i a les 12.00 del migdia començarà la cadena humana.

Primera manifestació

El passat 24 de febrer vam fer una manifestació on vam ser més de 400 persones, la primera en la història de la vila de Tossa de Mar. Tot un éxit. Vam sortir a diversos mitjans de comunicació. D’ençà a les hores, hem començat una recollida de signatures i ja en portem més de 1.000. Està sent tot un èxit. Els establiments i la gent del poble s’han volcat moltíssim.

Recollida de firmes el passat 16 de març per demanar les 24 hores de funcionament del CAP / Foto: JFG - Blanesaldia.com

Recollida de firmes el passat 16 de març per demanar les 24 hores de funcionament del CAP / Foto: JFG – Blanesaldia.com

Fets diferencials

1.- A Tossa el C.A.P està tancat des de les 20 hores fins les 8 hores del matí.

2.-  A Tossa som prop de 6.000 habitants, amb una mitjana d’edat envellida.

3.- Quan hi ha una urgència nocturna a Tossa, s’ha de trucar al 112. A vegades hi ha una ambulància a Tossa, a vegades no (i ha de venir des de Calella o des de Blanes). Entre que truques, venen i et porten al lloc més proper on hi ha un metge (Hospital de Blanes), en els casos més positius triguen més de mitja hora.

4.- Els tècnics de les ambulàncies, en el cas de que hi siguin, no et poden administrar ni una aspirina ja que no són metges, per tant, angines de pit, ambòlies, una simple al·lèrgia, pot acabar amb la vida d’una persona. No explicarem d’altres malalties, però us ho podeu imaginar.

5.- Estem a 26 Km del metge més proper i ens sentim desprotegits, espantats i patim per la nostra salut i la dels que estimem.

6.- Creiem que s’han aplicat les mateixes retallades a totes les poblacions sense tenir en compte l’aspecte diferencial de Tossa, que és la seva difícil situació geogràfica: per arribar-hi, vinguis d’on vinguis, tot són corbes, per tant, la velocitat de conducció ha de disminuïr enormement. A banda, s’ha de creuar la població de Lloret.

Vanessa López
Portaveu de la Marea Ciutadana Tossa de Mar