El PSC reclama que el Consell Comarcal de la Selva constitueixi una comissió d’investigació i se sotmeti a una auditoria externa

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

Seu del Consell Comarcal de la Selva a Santa Coloma de Farners

El PSC obrirà negociacions amb la resta de forces polítiques amb representació al Consell Comarcal de la Selva per acordar la constitució d’una comissió d’investigació sobre les conseqüències de la implicació del president i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, en el cas Manga, derivada a Girona de la operació Pokemon amb epicentre a Galícia.

El portaveu del PSC al Consell Comarcal, Martí Nogué, dialogarà aquesta setmana amb totes les forces polítiques -CiU, ERC, la Federació d’Independents de Catalunya, ICV-EUiA, PP i El Millor- per proposar-los, a més, una auditoria externa del servei de recaptació, a qui molts ajuntaments tenen delegada la gestió dels tributs i les sancions municipals.

L’objectiu és aclarir quina incidència ha tingut en el Consell Comarcal i en alguns ajuntaments la gestió de l’empresa implicada en la investigació, GRS Ars Local, i assegurar que no ha provocat cap perjudici. Els socialistes de La Selva també reclamen un ple extraordinari per discutir la qüestió.

Nogué ha assegurat que aquesta comissió d’investigació és avui més necessària després de la renúncia de Robert Fauria a l’alcaldia de Sant Hilari Sacalm i a la presidència del Consell Comarcal, així com la decisió de Josep Carrapiço de dimitir com a secretari d’organització d’ERC a Girona per la seva relació amb el cas. «Els ajuntaments que van confiar al Consell Comarcal la gestió dels seus tributs i sancions tenen dret a rebre explicacions». I ha afegit: «No entendríem que la resta de forces polítiques no tinguessin la voluntat d’eliminar qualsevol ombra de dubte que ara plani sobre la institució».

Reunió dels socialistes de La Selva

La decisió l’han pres els consellers comarcals del PSC a La Selva en una reunió celebrada el passat divendres a Santa Coloma de Farners amb l’assistència del primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, que ha recolzat la posició dels representants de la comarca. «Amb independència del procés judicial obert, les forces amb representació política al Consell Comarcal, els alcaldes i la ciutadania han de tenir accés a tota la informació».

Fernández ha expressat la preocupació d’alguns alcaldes del PSC que tenen cedida la gestió tributària a la institució comarcal, i des de l’ens supramunicipal a l’empresa que està en el centre de la investigació: GRS Ars Local.

En aquest sentit, Fernández aposta per “acceptar que el bon nom de la institució ha quedat danyada” i creu que “és imprescindible que s’aclareixin tots els fets, per transparència i per restituir l’honor de la institució”.