Els alcaldes de la Selva es reuneixen al Consell Comarcal per avaluar la situació dels seus municipis

Els alcaldes de la Selva es van reunir ahir al matí a la seu del Consell Comarcal de la Selva, a Santa Coloma de Farners, per avaluar la situació actual dels seus respectius municipis després de la nevada del dilluns passat. La reunió, convocada ahir a la tarda pel Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, ha servit per conèixer  la situació actual de cadascun dels municipis de la comarca de la Selva.

 

En el transcurs d’aquesta sessió, molts dels representants municipals han criticat l’actuació del govern català durant aquests darrers dies. I és que a dia d’avui hi ha encara alguns municipis com Caldes de Malavella, Riudellots de la Selva, Vidreres i Vilobí d’Onyar que no disposen de subministrament elèctric. 

 

L’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, ha mostrat la seva preocupació atès que «a hores d’ara no tenim coneixement de quan disposarem de subministrament elèctric en el conjunt de tot el municipi». En aquesta línia, Guillem, ha dit que «s’esperava que en aquesta reunió se’ns donessin solucions, i això no ha estat així». Finalment, Guillem s’ha mostrat indignada ja que, segons que ha manifestat «torno al meu municipi no poden donar resposta als meus veïns».

Per la seva banda, altres alcaldes i alcaldesses, com la de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura; la de Vidreres, Ruth Rosique; el de Caldes de Malavella, Joan Colomer, i el de Maçanet de la Selva, Alfons Soms, entre altres, han manifestat el seu malestar per la situació actual en les seves respectives poblacions quatre dies després de la nevada.

El secretari General de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya, Jaume Oliveras, acompanyat pel director general, Carles Bassaganya, i la directora territorial , Mireia Mata, han escoltat les peticions i reclamacions dels alcaldes de la comarca. A la reunió, que ha començat passades les deu del matí i s’ha allargat fins passades les dotze, hi han assistit tots els alcaldes de la comarca a excepció de Lloret de Mar, Tossa de Mar i Blanes.

Edició: José Fernández / Foto: Consell Comarcal de la Selva