La cinquena Trobada de Clàssics Montseny-Guilleries va aplegar 650 vehicles a Arbúcies


La cinquena edició de la Trobada de Clàssics Montseny-Guilleries va reunir ahir a Arbúcies 650 cotxes de més de 25 anys o preclàssics d’interès històric o esportiu. La xifra deixa molt curta la de 500 vehicles que es va aconseguir l’any passat.

Per tant, la trobada arbucienca és la reunió més important de Catalunya i una de les més notables d’Espanya. La trobada va atreure l’atenció de més de 5.000 persones al poble d’Arbúcies. I es varen servir 1.000 botifarres als participants i als acompanyants. Una de les principals característiques d’aquesta trobada es la gran diversitat de cotxes que acull: des de clàssics populars, models únics, models conservats o restaurats, cotxes de rally o d’estricte origen, furgonetes, esportius, familiars.

Es varen poder veure alguns models de Cadillac, Porsche, MG i Triumph dels anys setanta, molts Seat 124 i 1430 i els mítics R-5 i R-8. Molts d’ells varen participar a la ruta d’uns 30 kilòmetres per carreteres del Montseny i les Guilleries, algunes d’elles zones cronometrades en els rallis més prestigiosos de Catalunya.

El cotxes clàssics són els que tenen més de 25 anys

El cotxes clàssics són els que tenen més de 25 anys

«Arbúcies ha tornat a demostrar que és una terra de motor», va indicar Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies. «No es normal que una concentració que porta solament cinc edicions sigui un reclam tan important. Però la organització de Clàssics Montseny-Guilleries i el seu treball de promoció ha estat impecable des del principi i això ha generat molta confiança als participants. Ara hem d’anar treballant perquè vagi creixent cada any, si no en quantitat sí en qualitat».

«La Trobada de Clàssics Montseny-Guilleries s’ha convertit en un esdeveniment important, marcat a tots els calendaris de motor. Ara podem confirmar que ja és un referent», explica David Batlle, President de Clàssics Montseny-Guilleries. «Els 650 cotxes, superant els famosos 500 de l’any passat, constitueixen un èxit absolut. Cal destacar la implicació del poble i les entitats. Arbúcies se sent cada cop més seva aquesta trobada».

La festa va acabar amb el sorteig de lots cedits per diferents restaurants i comerços de la vila: nits d’hotel a Can Torres, sopar al Mams, a les Magnòlies, al Rallye, a l’Hostal Nou, al Buxaus i al Petit cafè Mariné, i lots de productes d’Arbúcies.