Vilobí d’Onyar acull aquest cap de setmana la 16a Fira de la Botifarra Dolça

Cartell d'aquesta activitat

Cartell d’aquesta activitat

Salitja, veïnat de Vilobí d’Onyar, acollirà la 16ena edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça els propers dies 2 i 3 de febrer. La 4a edició de la Nit Gastronòmica donarà el tret de sortida oficial a la Fira, amb el concurs de cuina de la botifarra dolça i el tradicional sopar amb tastets oferts pels restaurants col·laboradors i les cuineres de Salitja.

Enguany, el cuiner convidat per aquesta cita gastronòmica, que se celebra al pavelló de Sant Dalmai, és en Xavi Noguera i la comarca convidada l’Empordà. Com ja és habitual, després del sopar es farà l’entrega del premi Botifarra Dolça 2013.

Concurs de Cuina de la Botifarra Dolça

Aquest concurs vol promoure la recuperació de la tradició, la seva innovació i la creativitat de nous plats de la cuina de la Botifarra Dolça. Aquesta activitat tindrà lloc el dissabte 2 de febrer a dos-quarts de nou del vespre. El guanyador del concurs percebrà un premi serà de 200 euros en metàl·lic. Aquelles persones que s’hi vulguin presentar només cal que consultin les bases del concurs al blog Cuina Botifarra

Fira de productes artesanals, visita guiada a la Crosa i esmorzar de forquilla

El diumenge dia 3, segon dia de la Fira, la plaça Major de Salitja es convertirà en el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment gastronòmic que congrega visitants d’arreu de les comarques gironines i de la resta de Catalunya. A les vuit del matí, es farà la inauguració de la Fira de Productes Artesans, que any rere any compta amb un nombre més elevat de parades. Tot seguit, s’iniciaran les inscripcions per a la 11a edició de la Visita Guiada al Volcà de la Crosa, que té un recorregut d’aproximadament sis quilòmetres i que inclourà un esmorzar i un obsequi commemoratiu.

El preu d’inscripció a la visita guiada és de 5 euros per persona. Paral·lelament, al bar de la Fira hi haurà un esmorzar de forquilla a preus populars a base de trinxat de col amb botifarres barrejades. Tot seguit es farà la inauguració de l’espai botifarra Dolça a càrrec del restaurant La Crosa, Les Boires, Jaume Johé de Mas Parés i de les Cuineres de Salijta.

Els actes del mati es clouran amb la presentació del treball de recerca i innovació en la botifarra dolça a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l’IRTA, a dos quarts d’una del migdia a l’edifici de Els Delmes de Salitja i amb la presentació de l’exposició de pintura del Racó de l’artista, a càrrec de Gemma Negre, que tindrà lloc a la sala Magna dels Delmes.

Els actes continuaran a la tarda amb el tradicional Concurs de Coques, Canapès i Postres de Botifarra Dolça, que enguany arriba a la seva 12ena edició. Un el jurat hagi deliberat, es procedirà a fer el lliurament de premis i degustació. Tot seguit els més menuts gaudiran d’una activitat infantil amb Fefe. Durant tot el segon dia de la Fira hi haurà el joc d’en Porquí, inflables per la mainada.

Presentació dels Quaderns de la Selva 24

Enguany, s’ha organitzat un acte previ a la Fira-Festa de la Botifarra Dolça el dissabte dia 2 al matí a Els Delmes de Salitja. Es tracta de la presentació dels Quaderns de la Selva 24. Aquest acte, que es farà a les dotze del migdia, està organitzat conjuntament pel Centre d’Estudis Selvatans (CES) i l’Ajuntament de Vilobí, Salitja i Sant Dalmai, amb la col•laboració de l’Arxiu Comarcal de la Selva i el suport del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona.

A l’acte, que serà presentat per Elvis Mallorquí, sots president del Centre d’Estudis Selvatans, i hi intervindran Josep Borrell, primer tinent d’alcalde de Vilobí; Albert Martí, llicenciat en Humanitats i doctorand en Història; i Joaquim Carreras, director de l’Arxiu Comarcal de la Selva.