El Centre de Distribució d’Aliments de Lloret de Mar l’any passat va donar servei a 481 famílies

Amb aquest centre, obert l'any passat, s'ha dignificat l'entrega d'aliments

Amb aquest centre, obert l’any passat, s’ha dignificat l’entrega d’aliments

El Servei de Benestar i Família de l’Ajuntament de Lloret ha presentat les xifres de persones ateses en el Centre de Distribució d’Aliments l’any 2012. En total, són 1.143 persones de 481 famílies, que representen un increment significatiu respecte a les 360 famílies ateses el 2011.

El Centre de Distribució d’aliments de Lloret de Mar, que es va posar en funcionament el passat mes de gener del 2011, és una iniciativa conjunta entre diverses administracions i entitats tant privades com del tercer sector (Ajuntament de Lloret de Mar, Càritas, Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya i La Caixa) per donar suport a les famílies i persones amb dificultats socioeconòmiques. La idea bàsica és sumar esforços i entre tots fer front a les dificultats de la població més feble en aquests moments de crisi.

Idoia Saracíbar, regidora de Benestar i Família, explica que «el projecte té dues línies de treball: per una banda, l’entrega d’aliments i productes bàsics; i per l’altra, la formació, que dota aquestes persones d’habilitats i estratègies per fer front a la seva situació». Unes 130 persones han participat en tallers formatius sobre economia domèstica, habilitats d’informació i manipulació d’aliments.

La regidora afegeix que una de les valoracions més positives del projecte és que s’ha dignificat l’entrega d’aliments: «Hem passat de donar lots a poder disposar els aliments com si fos un supermercat on les persones trien aquells que més necessiten. Pensem que així s’ha dignificat l’entrega d’aliments, i es dóna un tracte més personalitzat i menys assistencial».

En aquest sentit, l’any passat, a banda dels aliments bàsics d’higiene i alimentació ja habituals com arròs, llegums o lactis, s’hi va incorporar fruita i verdura amb la previsió que per a aquest 2013 també es pugui introduir carn i peix.