Inaugurada a Arbúcies la nova llar residència per a persones amb discapacitat intel·lectual

Arbúcies ja disposa d’una nova llar-residència per a dotze persones amb discapacitat intel·lectual. La consellera d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Carme Capdevila, va inaugurar dissabte dia 3 de juliol l’equipament amb la presència de l’alcalde d’Arbúcies, Roger Zamorano; el delegat territorial del Govern a Girona, Jordi Martinoy; el president de l’Associació Montseny Guilleries, Joaquim Pintu; i el director dels serveis territorials del Departament a Girona, Josep Viñas. A l’acte també hi han assistit regidors de l’equip de govern i de l’oposició, a més de nombrosos arbuciencs i arbucienques.

La nova llar està situada al carrer de la Farga en un bloc de nou pisos de protecció oficial promoguts per l’Ajuntament d’Arbúcies. Precisament, el consistori ha cedit a l’Associació Montseny Guilleries aquest pis residència de 180 metres quadrats adaptats a les necessitats dels usuaris, que consta de diversos espais comuns molt amplis, a més de dues habitacions individuals i cinc de dobles, una cuina i tres banys. Aquest equipament permetrà millorar l’autonomia dels usuaris amb discapacitat intel·lectual de l’associació.

El cost de la nova llar-residència ascendeix a 181.744,87 euros, cent-disset mil dels quals els ha aportat el Departament d’Acció Social i la Fundació “la Caixa”, mentre que l’Associació Montseny Guilleries ha col·laborat amb 57.609,87 euros, a més de la cessió de l’espai per part de l’ajuntament.

El cor de veus blanques Lutiana, els gegants d’Arbúcies i els Flubiolers del Montseny han acompanyat als assistents durant la inauguració del pis residència.

Edició: JFG / Foto: Ajuntament d’Arbúcies