Subvenció de 300.000 euros per a l’arranjament de la urbanització Can Salvà de Riells i Viabrea

El govern de la Generalitat ha aprovat la concessió d’una ajuda per valor de 300.000 euros, inclosa en el pla d’ajudes per a la millora de les urbanitzacions, per a la zona de Can Salvà II de Riells i Viabrea.

Can Salvà treurà profit de l’ajuda gràcies a la gestió i els tràmits del regidor socialista Manel Ortí, a la foto, com a responsable de l’àrea d’urbanisme fins abans que ERC expulsés el PSC del govern municipal.

 

 

Els tràmits del PSC han estat decissius per aconseguir la subvenció, que ja va ser solicitada el 2009 i ha arribat al poble en la segona convocatòria de les ajudes. El grup socialista de Riells i Viabre destaca la importància d’aquestá ajuda i el fet que la Generalitat de Catalunya hagi fet el pas perquè les urbanitzacions, i especialment Can Salvà II, puguin disposar del serveis necessaris i ser definitivament recepcionats com a nucli urbà. S’obre, per tant, un nou període en el què Ajuntament, la Generalitat i els veïns caminaran junts per fer possible la renovació d’una part del municipi.

El PSC espera, igualment, el recolzament unànime de tots els grups municipals ja que, tant l’alcalde com el seu grup municipal d’ERC, havien expressat públicament, i expressaven encara, la seva desconfiança que la subvenció fos concedida. Deien que es posposaria entre 5 o 6 anys i que la quantitat que seria concedida no ajudaria a la resolució del problema de la urbanització.

«Com sigui l’opinió d’ERC, la solució ja és 300.000 euros més a prop. Esperem doncs una resposta conseqüent amb el que es va aprovar al ple de l’Ajuntament en el moment de fer la sol•licitud, i el compromís en les actuacions que el pla d’execució determini. L’Ajuntament haurà de fer un esforç perquè els veïns d’Ordenació Riells i Viabrea, puguin completar la seva recepció amb totes les garanties i per realitzar les obres que siguin necessàries», valora el PSC, que vol agrair el al Conseller Joaquim Nadal la confiança que del Departament de Política Territorial i Obres Públiques en el projecte.

Edició: JFG / Foto: PSC