Santa Coloma de Farners inverteix 500.000 € en canviar l’enllumenat per estalviar-ne 170.000 a l’any

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners invertirà 503.905,48 euros en canviar l’enllumenat de la xarxa pública. En total, se substituiran 2.103 lluminàries de la ciutat (que representen el 60% de l’enllumenat públic) per noves de tecnologia LED de baix consum.

Amb aquesta inversió es calcula que hi haurà un estalvi de 170.000 euros anuals com a conseqüència de la reducció del consum d’energia elèctrica, de la potència contractada i de les despeses de manteniment.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Els punts de llum a substituir es troben principalment en fanals, suspesos, de braç, i s’eliminaran totes les de vapor de sodi d’alta pressió, d’halogenurs metàl·lics i fluorescents.

Amb aquest canvi es reduirà la potència instal·lada en 137kW, passant dels actuals 317kW als 180kW un cop es completi l’actuació. Això significa que hi haurà un estalvi anual de consum d’energia de 573.678 kWh.

Ajuntament de Santa Coloma de Farners

L’enllumenat públic de Santa Coloma de Farners consta de 3.434 lluminàries, de les quals, actualment, 1.195 ja són amb tecnologia LED i 79 de baix consum, que es mantindran.

La partida d’aquesta inversió es va dotar per acord de Ple al novembre de 2022 i a partir de la iniciativa de la regidoria de Medi Ambient i de les polítiques d’estalvi de consum energètic i d’estalvi econòmic de l’Ajuntament.

Ara, un cop fets els estudis de viabilitat i la memòria descriptiva i la licitació a través dels serveis de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), la instal·lació de les noves lluminàries començarà les properes setmanes.