Lloret obre una nova Escola d’Hostaleria municipal per impartir tres Cicles Formatius de Grau Mitjà

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament i l’hotel BPM de Lloret han signat un conveni pel qual el consistori lloga les instal·lacions d’escola d’hostaleria que té aquest establiment hoteler ubicat a l’Avinguda Roca Grossa,2. Es tracta d’una superfície de més de 1.000m2 amb capacitat per a 200 alumnes.

Així, a partir d’aquesta setmana els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics de l’Institut Ramon Coll i Rodés ja podran realitzar les pràctiques de cuina i restauració en aquests equipaments. En anys anteriors aquestes sessions pràctiques es duien a terme a la cadena hotelera Evenia.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Per l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat «és un espai immillorable per ser l’Escola d’Hostaleria municipal amb l’equipament idoni per portar a terme la pràctica d’aquesta cursos formatius». I ha recordat que «la millora en la formació en el sector turístic és un compromís públic i privat». L’arrendament inicialment serà pel curs 2022-2023 amb un import total de 81.675€ IVA inclòs.

El regidor d’Educació, Albert Ferràndez, ha destacat «la importància d’oferir aquesta vessant pràctica en uns equipaments els màxims de semblants al que puguin trobar en el seu dia a dia futur» així com «d’apostar per una formació de nivell per al sector que ajudi als joves a tenir més oportunitats laborals».

La Junta de Govern Local de Lloret de Mar va aprovar el passat 19 d’agost el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, l’Ajuntament de Lloret de Mar, el Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar i l’Associació de Bars i Restaurants de Lloret de Mar per col·laborar a impartir els Cicles Formatius de Grau Mitjà de Cuina i Gastronomia i Serveis en Restauració i el Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics.

 

La duració de cadascun és de 2.000 hores, a l’Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar, per al curs 2022-2023, comprometent-se l’Ajuntament a proporcionar a l’Institut Coll i Rodés l’espai i equipaments necessaris per a poder dur a terme aquests cicles formatius.