L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners adquireix una tercera llar d’infants. Entrarà en servei el proper curs

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners va adquirir a finals de desembre una tercera llar d’infants municipal per un valor de 364.675 euros. Es tracta de l’antiga llar La Miraculosa, de propietat privada, que va tancar l’estiu del 2019.

Un cop tingui l’autorització del Departament d’Ensenyament, la intenció del consistori és obrir-la entre el proper curs (2022-23) i el següent (2023-24), i que ajudi a esponjar les altres dues llars municipals i així ampliar l’oferta en un futur. L’espai era propietat de la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

Santa Coloma de Farners disposa, actualment de dues escoles bressols municipals (Tabalet i Mainada) per a infants de 0 a 3 anys. Amb el tancament de l’antiga llar Miraculosa l’Ajuntament va fer un esforç per acollir tots els infants provinents de la llar. Això va suposar una ampliació d’un grup d’infantil 1 i quedar-se sense quasi vacants al llarg del curs en els diferents grups.

Carme Dilmé, regidora d’Educació, explica que «el compromís que té l’actual govern municipal amb el primer cicle de l’educació infantil es fa visible amb la voluntat d’ampliar l’oferta educativa en un futur. Donarem resposta a les necessitats actuals i futures d’una etapa que és crucial en la vida dels infants i les seves famílies».

Un cop adquirit aquest tercer espai, el següent pas és que el Departament d’Educació doni el vistiplau per acollir infants de 0 a 3 anys a la nova llar. L’emplaçament està situat al carrer d’en Calau, té una superfície construïda de 551 m2 i disposa d’un pati interior d’ús exclusiu de 412 m2. El seu estat de conservació «és bo i només caldrà condicionar-lo i comprar el mobiliari adequat», afegeix Dilmé.

Fotos: Ajuntament de Santa Coloma de Farners