Inaugurada a Caldes de Malavella una escultura que representa els valors del termalisme

Ajuntament de Caldes de Malavella

El passat diumenge es va inaugurar a Caldes de Malavella l’escultura ubicada al mig de la rotonda de Cal Ferrer i inspirada en l’escut de la vila.

L’escultura, de dos metres d’alçada aproximadament, està feta de pols de marbre i resina especialitzada. Està ubicada dins d’una font ornamental amb tres brolladors que representen els principals punts de surgència de l’aigua termal de Caldes.

Ció Abellí ha estat l’artista responsable del desenvolupament de l’obra, de la qual diu: «l’escultura és un personatge femení, una al·legoria de l’aigua, amb la seva potència contundent però alhora delicada i benefactora per a la salut i el gaudi. Emergeix de l’aigua fent referència a l’escut de Caldes».

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

La cassanenca Ció Abellí ha estat treballant en aquesta obra durant tot l’estiu, fent l’original en argila i passat a resina per col·locar-la al giratori del centre de Caldes de Malavella.

Ara fa tres anys l’Ajuntament va desenvolupar un projecte per valorar l’estat del poble. Una de les conclusions a les quals es va arribar és que els valors del termalisme, així com la vinculació del poble amb l’aigua no es veien reflectits enlloc. Va ser aleshores quan va decidir-se que en properes ocasions es contemplaria un projecte que transmetés aquests valors caldencs.

En l’escultura, que representa els valors del termalisme, la balneoteràpia i la tradició termal del municipi, també s’hi pot veure la llegenda local de la Marieta Salada, inspirada també en la dona que apareix a l’escut del poble.

Una llegenda caldenca basada en una història d’amor entre una infermera que treballava en temps de guerra als balnearis i un home que va acabar ferit de mort al front i va rebre les cures d’una dona anomenada Maria i que per la seva manera de ser es deia que era “molt salada”.

L’embelliment de la rotonda suposa la fase final de l’arranjament de la carretera de Llagostera, que va inaugurar-se el març del 2018. En el cas de la rotonda va haver-se d’enllestir en una fase posterior degut a diferents anomalies que van trobar-se en el subsòl, així com diversos imprevistos provocats per soques que van trobar-se en el terreny.