Tossa enceta els actes d’homenatge als 70 anys de l’estrena de la pel·lícula ‘Pandora y el Holandés Errante’

La Platja Gran de Tossa va ser l’escenari ahir de la primera de les activitats previstes per homenatjar els 70 anys de l’estrena de la pel·lícula Pandora y el Holandés Errante. Precisament, totes les persones que es van aplegar a la platja, amb els protocols anticovid-19 activitats, van poder gaudir de la projecció de la pel·lícula en versió original.

Amb la projecció d’ahir es dóna per encetat el programa d’activitats previst que contempla, a més, un espectacle audiovisual amb el nom Pandora es retroba amb Tossa. Es tracta d’un mappig digital que es podrà veure a la Plaça Ava Gardner els dies 13,14 i 15 d’agost de les 21:30h a les 00:00h.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

D’altra banda, els dies 14, 15 i 16 d’agost també es podrà gaudir de l’espectacle audiovisual “Poemes des del Far”. Es tracta d’un espectacle audiovisual fet amb poemes de l’actor, torero i poeta Mario Cabré, company d’Ava Gardner en el rodatge de la pel·lícula.

El 13 d’agost s’ha previst el concert d’en Litus Ruiz, que interpretarà el seu repertori i un tema homenatge a Ava Gardner i Pandora. I, finalment, del 16 d’agost al 15 de setembre es podrà visitar l’exposició de fotografies “El making off de Pandora a la Tossa dels anys 50”.

Revista il·lustrada, música i exposició

Al llarg dels propers dies es distribuirà gratuïtament arreu de la Costa Brava, Maresme i les ciutats de Girona i Barcelona una revista il·lustrada on s’expliquen anècdotes i curiositats del rodatge a la Costa Brava. A més, es presenten les receptes per poder fer el “flam Sinatra” i el “vermut Pandora” i tota la programació d’activitats previstes fins a mitjans de setembre.

El rodatge de la pel·lícula a Tossa amb Ava Gardner i James Mason, entre d’altres, va significar la descoberta de la Costa Brava al món sencer i va marcar un abans i un després en el món del turisme. És per això que les regidories de Cultura i Turisme han volgut organitzar aquesta programació d’activitats.