Caldes de Malavella implanta el nou sistema de recollida de residus porta a porta

Consell Comarcal de la Selva

Caldes de Malavella implanta el nou sistema de recollida porta a porta el pròxim dilluns dia 15 de març. Per aquest motiu, des de fa quatre setmanes, s’ha dut a terme el repartiment de contenidors en cadascun dels nuclis de població amb servei porta a porta (Tourist Club, Malavella Park, els Tapiots, Can Solà Gros i el nucli de Caldes de Malavella ) i la campanya es rematarà aquest dissabte, dia 13, de març al matí amb el darrer punt de repartiment, al recinte de la piscina municipal.

També estem a Telegram. Per rebre en el teu mòbil les nostres notícies l’instant clica aquí y segueix-nos:  t.me/blanesaldia

D’aquesta manera, aquelles persones que no han recollit el seu kit de reciclatge tenen una nova oportunitat per fer-ho. Alhora, el punt informatiu també servirà per resoldre qualsevol tipus de dubtes o qüestions que puguin tenir sobre aquest nou sistema de recollida de residus.

De fet, el consistori caldenc, conjuntament amb el Consell Comarcal de la Selva –que és qui té delegat aquest servei i l’executa a través de l’empresa NORA, SA, – han dut a terme una campanya de comunicació a la població, que s’ha desenvolupat en diverses fases durant els darrers sis mesos.

En aquest sentit, cal recordar que s’han organitzat diverses accions tant al nucli urbà com als diversos veïnats amb l’objectiu de donar a conèixer el funcionament i els avantatges que suposarà la incorporació d’aquest nou sistema de recollida de residus. Així mateix, s’han fet reunions amb tots els col·lectius del municipi.

Aquestes accions han anat acompanyades de punts informatius de repartiment de cubells a l’exterior, i complementats amb altres mesures que s’han adaptat a la situació de la Covid-19.

Durant el darrer mes s’han establert diversos punts informatius de recollida de contenidors per tal que tots els veïns tinguessin tots els cubells el dia de la posada en funcionament d’aquest nou sistema. Amb tot però, l’Ajuntament i el Consell Comarcal habilitaran una oficina d’atenció al públic que s’allargarà durant un mes i mig per atendre les persones que no tenen el material.

Retirada de contenidors i posada en funcionament del nou servei de recollida de residus

El Consell Comarcal de la Selva –a través de l’empresa NORA, SA- retirarà tots els contenidors del carrer entre el dilluns 15 i el dimarts 16 de març. Està previst, tal com ha avançat el regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament de Caldes de Malavella, Pere Oliveras, que el dilluns 15 es retirin els contenidors del nucli de la població i el dimarts 16 de les urbanitzacions.

Si bé, des de l’ens selvatà conjuntament amb el consistori han organitzat un acte que simbolitzarà la retirada de contenidors am un passa carrers alternatiu adaptat a les mesures sanitàries. En aquest passa carrers tornaran a visitar la població de Caldes de Malavella els protagonistes de la crònica del porta a porta de la Selva: La Termals, en Muralles i l’Aiguamolls que conjuntament amb diversos alumnes de l’escola de Teatre El Galliner faran una representació teatral del comiat dels contenidors. També hi ha haurà tres representats dels antics contenidors que es resistiran a anar-se’ n de la població.

El nou sistema de recollida de residus porta a porta consisteix a dipositar els residus a la porta de casa correctament separats en les fraccions que ja coneixem: orgànica, resta, envasos, paper i vidre. Pel que fa al vidre, es preveu que se’n mantingui la recollida amb els mateixos contenidors del carrer.

Per què es recicla més amb aquest model?

Les xifres ens demostren que amb aquest model de recollida porta a porta es recicla més: el reciclatge és obligatori i cada llar es responsabilitza directament de deixar els residus ben separats a la porta de casa seva. Per facilitar aquest control, com a mínim un dels cubells emprats porta un xip electrònic que l’identifica amb l’adreça de la llar.

El reciclatge beneficia el medi ambient per molts motius que, a més a més, relacionen medi ambient amb economia. I és que els residus reciclats no són altra cosa més que recursos materials que ens permeten fabricar nous articles i reduir substancialment l’extracció de matèries primeres del planeta.

Foto: Imatge d’un dels punts informatius que s’ha organitzat a la població de Caldes de Malavella durant la campanya de comunicació del nou servei de recollida de residus porta a porta a càrrec de l’empresa de Serveis Mediambientals NORA.