Es crea a Lloret una plataforma d’afectats per la hipoteca

Avui es presenta a Lloret de Mar la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a les 19:30 hores a la sala polivalent de la Casa de la Cultura. Un cop creada la Taula Local per l’Habitatge, un grup de lloretencs es trobaran aquest dilluns per a constituir-se en entitat i poder així tenir més força dins de la taula. La finalitat és treballar perquè ningú no es quedi sense casa. 

 

 Una membre de la Plataforma de Girona, Marta Afuerta, explica que funcionen tot compartint informació: «una persona ens explica el problema, intentem trobar una solució entre tots, fa els tràmits i explica després com ha anat». Segons Afuera, als afectats els va molt bé compartir la seva experiència amb altres persones que passen per un problema similar. Així, «la majoria se senten alleujades, senten que no estan soles».

Marta Afuera creu que s’ha de canviar la mentalitat de les persones a l’hora de signar una hipoteca. «No podem firmar contractes que no es poden entendre, tot i que estava muntat així», argumenta.

La regidora de Benestar i Família, Idoia Saracíbar, està satisfeta que es creï la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a Lloret. Recorda, però, que tothom té la seva funció, ja que «la plataforma funciona amb el sistema de pressió i nosaltres no, però estic convençuda que farem bona feina conjuntament».

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Lloret es presenta avui a les 19:30 hores a la sala polivalent de la Casa de la Cultura. Les reunions, que es faran un cop a la setmana, són obertes a tothom.

Text: Nova Radio Lloret