«Quaderns de la Revista de Girona» dedica una nova monografia a Vidreres

Acte de presentació de la publicació

El passat dissabte a la biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres, va tenir lloc la presentació d’una nova monografia de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», dedicada al poble de Vidreres, l’autor de la qual és Josep Formiga. Vidreres correspon al número 162 de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona», que edita la Diputació conjuntament amb l’Obra Social “la Caixa”.

 

Amb la monografia dedicada a Vidreres, Formiga ha volgut donar a conèixer una visió general i sintetitzada dels fets més rellevants que han passat en el municipi al llarg de la història. S’hi exposen aspectes naturals, històrics, polítics, les seves festes, els seus monuments i molts altres aspectes de la vitalitat dels seus habitants.

La presentació del llibre va anar a càrrec de Jordi Camps, alcalde de Vidreres; Genoveva Mor, regidora de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Vidreres; Josep Fages, director de l’Àrea de Negoci de “la Caixa” a la Selva Marítima; Joan Llinàs, president del Centre d’Estudis Selvatans; Josep Formiga, autor del llibre, i Joan Domènech, director de la col·lecció «Quaderns de la Revista de Girona».

Vidreres

El terme municipal de Vidreres està situat a la part est de la comarca de la Selva, a la zona més planera, que s’anomena el Pla de Vidreres. Limita amb Sils, amb Caldes de Malavella, amb Tossa de Mar, amb Maçanet de la Selva i amb Lloret de Mar.

Al llarg de gairebé quaranta capítols, Formiga ha anat resseguint els trets identitaris d’aquesta població, i s’ha aturat a analitzar aspectes com són ara l’entorn natural, el patrimoni, l’ensenyament, els sectors econòmics, l’esport, i les tradicions populars.

L’autor

Josep Formiga Bosch (Girona, 1967). Llicenciat en administració i direcció d’empreses per la Universitat de Girona i diplomat en ciències empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat articles a la revista local El Rec Clar i a la comarcal Quaderns de la Selva.