Lloret acull el XX Congrés de l’Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura

Lloret de Mar acull el XX Congrés de l’Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura amb un programa que comptarà amb la presència dels millors fotògrafs nacionals i internacionals. Prop de 400 fotògrafs de Natura es concentraran del 6 al 9 de desembre al Palau de Congressos Evenia Olympic de Lloret de Mar en el marc d’aquest congrés, que compta amb el suport d’entitats com Montphto, AFIC Blanes, el Lloret Convention Bureau i l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Les activitats s’iniciaran el dia 6 amb l’Assemblea General de Socis i el dia següent s’inaugurarà oficialment el congrés, amb la presència del regidor de turisme, Jordi Orobitg. Posteriorment es desenvoluparan diferents ponències, presentacions, taules rodones i altres activitats que tenen com a centre d’interès la fotografia de natura.

Entre els ponents cal destacar Javier Milla, expert i veterà fotògraf de fauna que ha editat nombrosos llibres d’aquesta temàtica; o Albert Masó, que presentarà el llibre Amfibis i rèptils de la Península Ibèrica, Balears i Canàries. Un altre de les ponències més esperades és la del fotògraf de natura noruec Ole Jorgen Liodden, especialista en aus marines. El dia 9 de desembre, arriba des d’Alemanya Sandra Bartocha per dur a terme la seva ponència «El ritme de la natura». Bartocha és una reputada fotògrafa que aplica, des dels seus inicis, la visió artística a les imatges de la natura.

A més de les classes magistrals, durant la celebració del congrés s’han planificat dues sortides nocturnes, que es duran a terme en diferents punts del litoral, amb fotògrafs de la zona fent de guies i d’assessors. Una iniciativa que, en paraules de Jordi Orobitg, «és una oportunitat única per mostrar a aquests professionals espais desconeguts. A més, les seves fotografies són una plataforma de difusió immillorable per mostrar els nostres nombrosos atractius». Lloret de Mar, com cada any, exposarà del 6 de desembre al 3 de
gener a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura, l’exposició fotogràfica «Montphoto 2012. Concurs internacional de fotografia de natura».

La Associació Espanyola de Fotògrafs de Natura (AEFONA) celebra el seu XX congrés a les portes de complir el seus 20 anys d’assistència, sent l’Associació de fotògrafs de natura amb més nombre d’associats d’Espanya. En el darrer any el nombre d’inscripcions s’ha multiplicat i AEFONA, dirigida en l’actualitat pel prestigiós fotògraf alacantí José Benito Ruiz, s’ha convertit en el nexe d’unió d’aficionats i professionals de la fotografia de natura d’Espanya. Entre els seus associats s’hi troben la quasi totalitat dels professionals més destacats d’aquesta disciplina, tant en l’àmbit nacional com internacional.