Nou servei de recollida d’escombraries i neteja viària a Santa Coloma de Farners

Operaris i tècnics del servei de neteja

L’empresa Fomento de Contrucciones y Contratas (FCC), prestadora del nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària a Santa Coloma de Farners des del passat mes de juliol, va presentar ahir les instal·lacions i la nova maquinaria que ha adquirit. En concret, es disposa d’una nova escombradora i una nova fregadora, a més dels camions de recollida de rebuig i orgànica que s’incorporaran a la flota en breu. Completen l’equipament tres vehicles porter per la neteja viària.

En total, FCC té una plantilla regular que volta la quinzena de treballadors tot i que en determinats moments de necessitat aquest nombre pot variar. FCC s’encarregarà del servei durant els propers cinc anys

Instal·lacions de FCC a Santa Coloma de Farners

Entre la millora d’equipaments, hi ha la incorporació d’uns 30 contenidors de cada fracció que han de servir per completar les zones d’aportació a les quals els en falta algun i crear les noves zones que preveu la planificació que va realitzar l’Ajuntament i que va reflectir en el plec de clàusules d’adjudicació del contracte. En total, es posaran 282 nous contenidors al municipi, que s’afegeixen als 623 que hi ha en l’actualitat.

L’objectiu a assolir és que al nucli urbà tothom tingui una zona de contenidors a un màxim de 120/150 metres.

Pel que fa a les millores de servei, hi ha l’increment de zones també a les urbanitzacions i l’increment de periodicitat en la recollida d’envasos i cartró per a comerços.

Un dels nous vehicles per a la prestació del servei

Actualment a Santa Coloma de Farners es recullen unes 7.000 tones de residus de les quals aproximadament el 50% són de reciclatge, mentre que l’altre 50% és rebuig que no es pot processar i que representa un punt de millora del municipi per abaixar la despesa en escombraries ja que com més rebuig es genera, més car resulta l’ús de l’abocador.

Fotos: La Selva Comunica