Valoració del grup municipal d’ERC de Lloret de Mar dels primers 100 de govern

Avui, 9 d’octubre, es compleixen 100 dies de l’aprovació del cartipàs municipal i la constitució del govern de l’Ajuntament de Lloret de Mar integrat pels grups municipals de Junts per Lloret i Partit Socialista de Catalunya (PSC). És hora doncs de treure les primeres conclusions.

1a.- A dia d’avui segueix sense fer-se públic l’acord de govern subscrit per les formacions polítiques que integren el govern. Desconeixem, més enllà del repartiment de càrrecs i sous, quin és el seu programa de govern. És a dir, el que esdevé de posar en comú els seus programes electorals. Aquest fet avala la sospita estesa per la població, per la que ens trobaríem davant un govern que es fonamenta en el mutu interès, econòmic i de preservació de la cadira, sense cap benefici perceptible pel poble de Lloret de Mar.

2n.- El govern més ben retribuït de la història de Lloret de Mar, amb deu dedicacions i un cost superior als 485.000 €, cotitzacions apart, ha estat incapaç de fer honor a tal condició amb propostes innovadores o rupturistes, com el canvi que anunciava el candidat del PSC. És més, la tasca del govern ha estat del tot continuista aprofitant-se del llegat del govern anterior, del que volem recordar, ERC formava part.

3r.- S’ha constatat la incapacitat manifesta del govern municipal de donar resposta a les situacions de crisi que es plantegen en la gestió d’un municipi i un ajuntament com els de Lloret de Mar. Només així s’explica que, gairebé tres setmanes desprès que l’Ajuntament de Lloret de Mar patís un atac informàtic, hagi estat incapaç de restablir la situació, fet que obra en detriment dels interessos i qui sap si els drets, entre ells a la privacitat, dels ciutadans de Lloret de Mar.

4t.- S’ha evidenciat que les propostes electorals en matèria d’inversió dels qui integren el govern eren del tot populistes, i inviables atenent a l’allau d’obligacions judicials i administratives que, per la mala gestió de les majories absolutes de Convergència i Unió, ha de fer front el municipi. Per exemple els 5.200.000 € a pagar a Acciona i Aqualia respectivament per la construcció de l’edifici sociocultural i per la concessió del servei de subministrament d’aigua potable i els més de 2.200.000 € que s’hauran d’afrontar, en breu, per sobrecostos en la construcció de la piscina municipal.

Des del grup municipal d’ERC a Lloret de Mar seguirem, com sempre, al servei dels interessos dels ciutadans de Lloret de Mar i denunciarem qualsevol deriva del govern municipal que s’allunyi dels mateixos.