Arbúcies disposa ja de nou desfibril·ladors

Instal·lació d’un desfibrilador / Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Els últims tres desfibril·ladors previstos per a la vila d’Arbúcies en el pla de Dipsalut varen arribar aquesta mateixa setmana. «Arbúcies té ara una bona cobertura per poder donar ajudes d’urgències si alguna persona pateix un problema cardíac», comenta l’alcade Pere Garriga.

En total, el poble compte amb nou desfibril·ladors repartits als punts més sensibles: les escoles, la plaça de la vila, el poliesportiu, al camp de futbol, i els bombers i la Policia local en disposen de dos de mòbils.

 

Un desfibril·lador es un dispositiu mèdic electrònic que permet identificar sense errades una arítmia que requereixi desfibril·lació i administrar la descàrrega elèctrica quan aquesta està indicada. N’hi ha de mòbils o de fixes, protegits per una cabina que disposa de comunicació amb el servei d’emergències quan s’utilitza. Les cabines van equipades d’una càmera de filmació per evitar actes vandàlics.

A Arbúcies ja fa quatre anys que varen arribar els primers desfibril·ladors, dins de la primera fase del pla de Dipsalut. Des de llavors 18 persones locals han rebut els cursets de formació per a la seva utilització. «Des de l’equip de govern continuarem insistint perquè la gent s’apuntin als cursets que promourem des del mateix ajuntament», explica l’Àngel Cabrero, regidor d’Esports. «Tot i que el mateix aparell et va indicant els passos que has de seguir quan l’utilitzes, sabem que fan falta persones preparades que hagin perdut la por en el moment que es produeix un incident».

Els desfibril·ladors ja s’han utilitzat més d’una vegada a la vila d’Arbúcies i han de continuar servint per salvar vides. «Farem una campanya de difusió per tal que tothom sàpiga on estan els nou desfibril·ladors i com s’han de fer servir», conclou Cabrero.