Dos grans escultures adornen l’entrada d’Arbúcies

  • Imatge de les escultures

    L’obra, cedida per l’artista Franco Filipponi, reflecteix la seva visió de Quirze i Julita i s’inaugurarà demà dissabte a les dos quarts d’una

Una gran obra de l’artista xilè Franco Filipponi adorna ja l’entrada d’Arbúcies. Aquest escultor, que treballa amb materials de metall, ha realitzat dues peces de tres metres d’alçada i d’un pes aproximat de 300 quilos que representen els gegants més emblemàtics del poble, en Quirze i la Julita, que enguany celebren el seu 40e aniversari.

Les escultures s’han col·locat a la rotonda del País Valencià, al davant del Col·legi Doctor Carulla, una de les entrades al poble.

 

Franco Filipponi va néixer a Xile però ha estat vivint a Arbúcies els últims sis anys. En aquest entorn del Montseny varen néixer els seus fills. I ara que l’artista ha tornat al seu país, ha volgut deixar una empremta al poble que l’ha acollit. Aquestes dues figures, emmarcades al mig de l’avinguda dels països catalans amb la perspectiva de Les Agudes al fons, han estat realitzats amb ferro i coure. El seu valor de mercat es d’uns 10.000 euros. Però l’Ajuntament no ha hagut d’assumir cap més despesa que el cost dels materials.

«Per a tots nosaltres es un orgull poder mostrar aquest excel·lent treball d’un artista reconegut internacionalment», diu en Jaume Salmeron, tinent d’alcalde d’Arbúcies i membre de la Associació de Geganters i Grallers. «En Franco no va voler marxar a Xile sense deixar una empremta que serà imborrable. I més encara si tenim en compte que estem començant les celebracions del 40e aniversari de la fundació dels gegants a Arbúcies».