Un supermercat d’Hostalric entrega a Càritas aliments que estan a punt de caducar

Càritas i el supermercat Bon Preu d’Hostalric han signat un conveni a través del qual aquest establiment fa lliuraments setmanals de productes frescos que estan a punt de caducar com ara carn i làctics, entre d’altres. Aquests aliments s’entreguen directament a Càritas que és qui els fa arribar a les famílies que reben ajuda d’aliments i que han estat derivades pels Serveis Socials de l’Ajuntament. Els propers mesos, Càritas Hostalric farà campanyes de recollida d’aliments a la Parròquia, al Col•legi Verge dels Socors i a l’IES Vescomtat de Cabrera.

 

Càritas d’Hostalric pot dur a terme totes aquestes accions solidàries gràcies a la col•laboració d’un grup de voluntaris que de forma altruista presta aquest servei. Segons ha informat l’Ajuntament, el 50% de les famílies d’Hostalric que reben ajut de Càritas són de nacionalitat espanyola.

Durant el primer semestre d’aquest any, Càritas d’Hostalric ha repartit 740 bosses d’aliments, aproximadament 11.200 quilos. La majoria d’aquests aliments, el 72%, són subvencionats per l’Ajuntament d’Hostalric, i la resta els dóna el Banc d’Aliments de Girona. Altres aportacions procedeixen d’accions que es duen a terme des de les entitats de la Vila, com la de l’Atlètic Club Hostalric que el passat mes de juliol va fer una campanya entre els nois del campus de futbol, recollint 51 quilos d’aliments.