Junts per Lloret proposa un pla específic per a la reconversió del Nucli Antic de Lloret

L’objectiu d’aquesta proposta es retornar l’activitat al Nucli Antic, posar en valor el seu patrimoni i potenciar la vida social dels seus residents.

Jaume Dulsat,  candidat de Junts per Lloret, juntament amb el número 2 de la candidatura, Albert Robert, han presentat una proposta per a la reconversió i millora del nucli antic de Lloret de Mar sota l’eslògan Gaudeix del Nucli Antic!.

Mitjançant aquest projecte de millora i revitalització del Nucli Antic, la formació
Junts per Lloret proposa la realització d’un conjunt de mesures que tenen per objectiu retornar l’activitat econòmica al barri, posar en valor el seu patrimoni i potenciar la vida social dels seus residents.

El pla Gaudeix del Nucli Antic! es fonamentarà en quatre eixos principals:
1. Millora de la imatge urbana i revaloració del patrimoni del Nucli Antic. Es durà a terme una regeneració de l’espai públic, tot donant prioritat als vianants i ciclistes i millorant la neteja de carrers i espais públics, i s’augmentaran les subvencions econòmiques destinades a la remodelació i rehabilitació de les façanes dels habitatges familiars.

2. Impuls de l’activitat econòmica i social del Nucli Antic. S’establiran millores fiscals per a l’obertura de nous comerços i per aquells comerços existents, així com una reducció de l’impost sobre béns immobles (IBI dels habitatges del Nucli Antic que es destinin al lloguer d’habitatge habitual de llarga durada).

3. Millora de la mobilitat i la circulació del Nucli Antic. S’arranjaran els vials públics amb majors necessitats (entre ells, carrers de l’Oliva, Camí de les Cabres, Sant Miquel, Marina, Passatge dels Felibres, etc.), i s’adoptaran mesures per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques per millorar la mobilitat i accessibilitat dels carrers i voreres.

4. Creació de més zones verdes i d’esbarjo al Nucli Antic. Es potenciarà la vida social dels seus residents mitjançant la creació de nous espais verds de relació i esbarjo i la millora dels actuals per assolir un millor embelliment del barri, com la plaça Dr. Adler.

En aquest sentit, l’alcalde Jaume Dulsat ha explicat que «totes aquestes mesures pretenen aconseguir que el barri del Nucli Antic recuperi el seu valor i encant per retornar el sentiment i la identitat de ‘poble’ als seus ciutadans».

Així mateix, Albert Robert ha remarcat que «amb aquest projecte, a més, es pretén tornar a posar en valor el patrimoni històric i cultural de barri com a valor afegit per a tots aquells visitants que venen a gaudir de Lloret de Mar».