Conflicte per la gestió del menjador d’una escola de Vilobí d’Onyar

Vilobí d’Onyar / Foto: JFG

El conflicte entre l’AMPA de l’Escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar i el Consell Comarcal de la Selva (CCS) segueix obert després que la reunió mantinguda avui entre Albert Bayot, director dels serveis territorials d’Ensenyament, i membres de l’AMPA hagi acabat sense acord. La reunió s’ha fet a la seu del CCS, a Santa Coloma de Farners. L’AMPA demana que el CCS, responsable dels mejadors de les escoles, els cedeixi la gestió del menjador.

L’objectiu és mantenir l’empresa que ja han contractat, perquè consideren els dóna un millor servei. Tammateix, els responsables del CCS han respost que no poden fer excepcions i que cal continuar amb Scolarest, l’empresa a qui han prorrogat el contracte un any més a l’espera que es convoqui un nou concurs.

En la reunió mantinguda aquest dimecres al matí, amb assistència de diferents representants de l’AMPA de l’Escola Josep Madrenys i de la FAPAC, s’ha valorat la voluntat comuna de millorar el servei de menjador escolar, si bé no s’ha arribat a un acord definitiu sobre la competència de la gestió que es reclama des de l’AMPA. 

Robert Fauria, president del CCS, ha destacat que «tenim un objectiu comú i hem acostat posicions ja que tots volem una millora del menjador escolar, i per això considerem positiva la creació de la comissió de seguiment del servei que es posarà en funcionament en els propers dies. Confiem que la bona voluntat i el diàleg expressats avui serveixin per desencallar la situació actual».

El director dels aerveis territorials d’Ensenyament, Albert Bayot, considera que abans d’una setmana caldrà una reposta de l’AMPA a la proposta presentada ja que «la situació actual pedagògicament és inadequada i cal assegurar que el servei de menjador escolar es presti amb les màximes garanties sanitàries i de seguretat».