Ciutadans aconsegueix que el Parlament aprovi que el CAP de Tossa de Mar torni a obrir les 24 hores

El diputat de Ciutadans (Cs) per Girona i membre de la comissió de Salut, Alfonso Sánchez, ha celebrat que el Parlament de Catalunya hagi aprovat la seva proposta de resolució en la qual sol·licita que el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Tossa pugui obrir les 24 hores del dia i no de vuit del matí a vuit de la nit com fins ara. «El que volem és que el CAP de Tossa recuperi l’horari ininterromput com ja tenia fins que el govern va aplicar les retallades salvatges en sanitat», ha explicat.

Sánchez ha lamentat l’abstenció de JxCat i ERC en aquesta proposta «perquè, en el fons, han decidit no donar suport a una mesura que beneficia els veïns de Tossa». El diputat ha recordat que el tancament del CAP a les nits obliga els veïns a traslladar-se a l’hospital de Blanes per urgències o al de Calella si es tracta de dones embarassades.«Estem parlant que han de fer entre 26 i 38 quilòmetres i això és mitja hora, com a mínim», ha remarcat.

La proposta de resolució aprovada també garanteix el servei de pediatria els 365 dies de l’any al CAP. «El 2013 es va eliminar l’únic pediatra del municipi i des d’aleshores els pares han d’anar a Blanes o Calella», ha indicat.