Vidreres crearà una societat mercantil amb capital públic per oferir nous llocs de treball

L’Ajuntament de Vidreres crearà una societat mercantil amb capital públic per oferir més llocs de treball, segons ha avançat l’alcalde d’aquesta població, Jordi Camps. En aquest sentit, Camps ha assegurat que l’objectiu per afrontar l’actual situació de crisi són els nous projectes. Per això, des de l’equip de govern ( CiU-ERC) s’està treballant en aquesta direcció. I una de les opcions per oferir més llocs de treball als habitants del poble i per optimitzar les despeses del mateix consistori és crear, a curt termini, una societat mercantil mitjançant capital públic.

 

Aquesta proposta es va presentar en el darrer ple municipal de Vidreres, exposant que «certs serveis municipals pateixen algunes mancances de personal o de mitjans». En aquest sentit, l’Ajuntament del poble va anunciar que «una de les opcions», per a la millora dels serveis, «és l’externalització a través de contractes amb diverses empreses especialitzades».

Però davant d’aquest panorama, l’equip de Vidreres aposta per crear nous llocs de treball i intentar optimitzar la seva despesa pública amb la creació d’una societat mercantil pròpia, per treure el màxim rendiment de vàries activitats econòmiques. En aquesta línia, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que «un altre dels objectius d’aquesta empresa pública és presentar-se a concursos d’obres d’alguns municipis veïns».

D’aquesta manera, en lloc de contractar empreses privades per la prestació de serveis municipals, l’Ajuntament és més partidari d’assumir-ne la gestió «i aconseguir que la gent del poble se’n pugui beneficiar, amb l’oferta de llocs de treball a persones de Vidreres que ara estan sense feina» i/o a l’atur.

Reduir les despeses

Jordi Camps ha explicat que a part de poder donar feina als habitants del poble, una altra de les intencions de la societat mercantil municipal és «poder reduir les despeses econòmiques de determinats serveis». D’aquesta manera, segons l’alcalde, es pot intentar rebaixar, «fins gairebé a la meitat, la despesa actual d’alguna de les prestacions de serveis que es porten a terme mitjançant empreses privades».

Per Jordi Camps, l’objectiu amb aquesta societat mercantil que es crearà per aportacions públiques «és assumir diferents tipus de serveis: no només la neteja o el manteniment de les zones verdes, sinó també la promoció econòmica de Vidreres, entre altres aspectes del municipi». L’alcalde ha assegurat que des de l’equip de govern «pretenem tirar endavant aquesta empresa del poble el més aviat possible, perquè no podem deixar passar més dies perdent recursos econòmics i sense oferir llocs de treball a habitants que no tenen feina». Per això, Camps ha insistit que aquesta nova societat mercantil no es limitarà a prestar serveis a Vidreres sinó que «també es presentarà a concursos públics de pobles veïns».