El pressupost del Consell Comarcal de la Selva per l’any 2019 és de 43,58 M€

Imatge del ple / Consell Comarcal de la Selva

El ple del Consell Comarcal de la Selva ha aprovat un pressupost de 43.581.555 euros per a l’exercici 2019. Aquest és el pressupost més elevat de la història del Consell Comarcal, amb un increment de 6,9 milions respecte de l’exercici anterior i gairebé el doble amb relació als pressupostos d’inici de legislatura de l’any 2015.

El pressupost es va aprovar amb 19 vots a favor, 9 en contra i 4 abstencions. Pel que fa a l’endeutament, el Consell se situa en el 5,74%. L’augment del pressupost del Consell rau en l’increment de serveis que ofereix el Consell als ajuntaments de la comarca de la Selva.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha destacat la gran tasca que des de fa uns anys s’està realitzant, i prova d’això n’és el gran nombre de serveis que tenim delegats per parts dels ajuntaments. En aquest sentit, Balliu ha assenyalat que cada any tenen més serveis delegats per part dels consistoris.

Aixó fa que la plantilla s’hagi anat incrementant per poder donar resposta a les seves necessitats. Actualment, el Consell Comarcal de la Selva compta amb una plantilla de més de 250 persones.

Tant és així que el Consell ha hagut de llogar un nou local de 1.500 metres quadrats a l’entrada de Santa Coloma de Farners. Aquest nou local permetrà concentrar els serveis d’atenció directa al ciutadà.

Una de les partides que més s’incrementa és la gestió de les depuradores amb 956.000 euros més. Després de l’acord signat amb l’Agència Catalana de l’Aigua, el Consell Comarcal gestiona pràcticament totes les depuradores de la comarca de la Selva.

Una altra partida destacada és la compra de la part privada de l’empresa NORA. Per Balliu, això suposarà una inversió important en benefici dels ajuntaments ja que s’està mirant que les factures que paguen els ajuntaments, en comptes de tenir IVA, siguin considerades com una taxa.

També s’augmenta la partida destinada a Joventut amb 200.000 euros i la de Serveis Socials amb 234.000 més.

Amb l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2019 el Consell Comarcal de la Selva es converteix així en el primer comarcal de Catalunya amb més dotació pressupostària a Catalunya, seguit del Maresme i l’Alt Empordà.