La població de Sant Dalmai disposarà de quatre semàfors al seu pas per la via urbana

El cost d’aquesta obra és de 60.000 euros

L’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, ha valorat molt positivament aquesta decisió, que ha rebut per part del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat de Catalunya a Girona. Guillem ha agraït especialment la tasca feta pel seu màxim responsable, Lluís Gorgorió. En aquest sentit, Guillem ha destacat l’esforç que farà el govern de la Generalitat i més donada la situació actual.

 

L’alcaldessa de Vilobí ha volgut recordar que ja des de l’any 2008, amb les obres de millora d’aquest vial que uneix Santa Coloma de Farners amb Girona, el consistori vilobinenc havia reclamat la incorporació d’una rotonda en aquesta zona.

Però l’elevat cost que tenia va fer que finalment no es pogués tirar endavant aquest projecte. Des de llavors, l’equip de govern ha continuat insistint en trobar una solució que pogués controlar l’elevada velocitat en què condueixen els vehicles quan circulen per aquesta via urbana. Sens dubte, tal com ha explicat, aquest és un punt negre de la comarca de la Selva, ja que són diversos els accidents que hi ha hagut en aquest tram de carretera.

S’inicien les obres d’instal·lació

Els quatre semàfors que s’ubicaran a la GI-533, a l’alçada de l’encreuament amb la carretera de Brunyola, comptaran a més amb una senyalització prèvia que s’ubicarà uns metres abans. L’obra civil, que l’assumirà íntegrament el consistori vilobinenc, s’ha iniciat la passada setmana, i tindrà un cost total de 15.000 euros. D’altra banda, el cost total dels semàfors i de la seva senyalització serà de 60.000 euros.

L’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, ha assegurat que l’obra finalitzarà el proper mes d’agost. Per tant, es previst que els semàfors entrin en funcionament a finals del mes d’agost.