Tossa tindrà un espai de 1.850 m2 dedicat a l’estacionament d’autocaravanes

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat els tràmits per crear el servei municipal d’estacionament d’autocaravanes. Es tracta d’un tràmit previ a la licitació i les empreses interessades hauran de transformar un terreny de 1.850 m2 situat a l’Avinguda Catalunya, al costat del parc dels bombers, en el nou aparcament d’autocaravanes de Tossa.

Es tracta d’un espai pensat per a 26 autocaravanes en el que podran gaudir d’una estada confortable i disposar de serveis sanitaris, electricitat, aigua potable i evacuació de les aigües residuals. Aquest servei es prestarà durant tot l’any, amb una estada de màxim 48 hores.

A banda d’instal·lació de subministrament d’aigua i electricitat, hi haurà un espai on dipositar les deixalles i està previst instal·lar barreres d’accés i control vigilat. Aquest servei es completarà amb informació turística de la vila (plànols, fulletons, etc). També s’instal·laran lavabos adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

L’alcaldessa Gisela Saladich afirma que «el turisme té moltes vessants i totes poden tenir possibilitats de desenvolupament. El turisme itinerant en autocaravana és molt actiu al llarg de tot l’any, i també ens interessa. S’estima que el parc total d’aquests vehicles a la Unió Europea arriba a 1.700.000 i a Espanya n’arriben anualment unes 450.000, més de 800.000 turistes».

Saladich afegeix que «no es construirà una zona d’acampada ni un càmping encobert, sinó una zona de pas que possibiliti poder visitar la població en un màxim de 48 hores i que evitarà que les autocaravanes ocupin la via pública».

La intenció de l’Ajuntament és que aquest espai estigui operatiu el primer trimestre de 2019.