L’Ajuntament de Riudellots de la Selva ha acollit el Consell d’Alcaldes de la Selva

ES va tractar la sinistralitat a la N-II

L’Ajuntament de Riudellots ha estat l’escenari del Consell d’Alcaldes d’aquesta comarca, que s’ha celebrat aquest dimarts 17 de juliol. A la reunió dels màxims representants municipals hi ha hagut representació dels vint i- sis municipis de la comarca de la Selva. L’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, i el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, han presidit conjuntament la darrera trobada d’alcaldes abans de les vacances d’estiu.

 

En dels temes que s’ha tractat en aquesta sessió ha estat la gestió d’ensenyaments musicals als municipis de la Selva. La consellera d’Educació, Natàlia Figueras, ha estat l’encarregada d’explicar el projecte de l’ens comarcal a tots els alcaldes de la comarca. Tot seguit, el conseller de sostenibilitat i territori, Josep Roquet, conjuntament amb dos tècnics, Felip Toledo i Carles Feliu, han estat els encarregats d’explicar la gestió integral de residus i les ordenances municipals i fiscals, que s’està duent a terme des del Consell.

Un altre dels punts de l’ordre del dia és les darreres actuacions que s’han fet amb referència a les obres de l’N-II. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal, Robert Fauria i tots els alcaldes de la Selva s’han compromès a continuar treballant perquè les obres d’aquest vial es reprenguin ben aviat. De fet, el tema de l’N-II ha estat un dels punts on els alcaldes s’han mostrat més forts per continuar treballant per solucionar d’una vegada per totes la situació actual.

Els alcaldes van acordar bombardejar la bústia del govern espanyol i dels portaveus a la comissió de Foment cada vegada que hi hagi un nou accident a l’N-II al seu pas per la comarca. El consell d’alcaldes ha acordat notificar cada sinistre perquè, des de Madrid, visualitzin que les reivindicacions no són en va, sinó que la situació d’aquesta carretera és “dramàtica”. El president, Robert Fauria, ha recordat que fa un mes alcaldes gironins van viatjar a Madrid per fer sentir les demandes del territori però van tornar “preocupats” pel futur de la carretera. Per això, han decidit que tant els ajuntaments com el consell comarcal facin “pressió” d’

D’altra banda, a la reunió hi ha assistit el subdirector territorial d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Sr. Albert Ballesta, que ha fet la presentació de la xarxa bàsica de punts d’aigua per a incendis forestals.

El Consell d’Alcaldes, que s’ha fet a sala polivalent de l’Ajuntament, ha començat a les onze del matí i s’ha allargat fins a les dues del migdia.