L’IES de Vidreres oferirà un curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà

L’Institut de Vidreres oferirà un curs de formació específic per a l’accés als cicles de grau mitjà, segons ha informat el mateix director del centre educatiu, Lluís Hernández. Aquesta formació, que s’iniciarà el proper curs 2012/2013, es dirigeix a joves de 17 anys -o que els compleixen durant l’actual exercici- o més que no disposen del títol de graduat en educació secundària obligatòria o equivalent acadèmic.

 

El director de l’Institut de Vidreres, Lluís Hernández, ha assenyalat que «aquest curs té com a objectiu lluitar contra l’abandonament escolar». Així, tal com ha continuat, aquesta formació permet a determinats alumnes reenganxar-se als estudis i afavorir els itineraris de promoció personal i professional de l’alumnat.

El nou curs que s’impartirà a partir del setembre a l’IES de Vidreres dóna accés a tots els cicles formatius de grau mitjà, excepte els esportius de règim especial i els d’arts plàstiques i disseny, els quals requereixen fer la prova d’accés, però sí que permet una exempció de la part comuna d’aquest examen. Aquesta formació té una durada mínima de 600 hores i, concretament a Vidreres, es concentrarà els matins de dilluns a dijous tot conformant un marc horari intensiu de 18 hores lectives-setmana.

El director de l’institut ha incidit en el fet que el curs de formació específic és presencial, la qual cosa implica que no es podrà expedir el certificat d’haver superat el curs en cas de no haver assistit, almenys, al 80% del conjunt de les hores lectives i de la tutoria. La matrícula d’aquest curs té un cost de 190 euros. Les preinscripcions es poden fer fins al dia 24 de juliol al mateix institut, i al setembre s’obrirà un període de matrícula. El curs s’estructura en tres àmbits: àmbit de comunicació (comunicació en llengua catalana i castellana), àmbit social (ciències socials i ciutadania, tutoria i orientació) i àmbit cientificotecnològic (matemàtiques, tecnologia o ciències de la naturalesa).

Pioner a la comarca en aquest títol

L’Institut d’Educació Secundària de Vidreres és l’únic de la comarca de la Selva que oferirà aquesta formació dirigida a joves de disset anys que no posseixen el títol de graduat en educació secundària obligatòria o equivalent acadèmic. A la província de Girona, només hi ha dos únics centres públics que ofereixen aquest curs, un és l’Institut de Vidreres i l’altre és l’Institut Narcís Monturiol de Figueres. Per això, Hernández anima totes aquelles persones que es trobin en aquesta situació que aprofitin aquesta oportunitat per finalitzar els estudis obligatoris i, si és el cas, puguin reenganxar-se en als estudis.

Per la seva banda, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha valorat també molt positivament la incorporació d’aquest nou curs a l’IES i l’oportunitat que representarà per als joves de la població i de la resta de la comarca disposar d’una formació d’aquestes característiques. Així mateix, Camps ha avançat que «des de l’equip de govern s’està treballant perquè l’IES incorpori nous cursos i noves especialitats».