Sis poblacions s’han beneficiat de les accions formatives de l’Oficina Jove de la Selva

IMatge d’un dels cursos que s’han impartit

Un total de 154 persones han participat en les accions formatives de l’Oficina Jove de la Selva en el marc del projecte Forma’t 2012 durant el primer semestre d’aquest any. En total, s’han dut a terme 12 accions formatives a sis municipis de la comarca i amb continguts diversos, com el de responsable de xarxes socials i eines 2.0, a Caldes de Malavella i la Cellera de Ter; un curs de socorrisme aquàtic, o un curs per treballar el factor emocional a l’hora de buscar feina i que portava per títol «Reconeix-te», aquests dos últims a Santa Coloma de Farners.

En el marc d’aquestes accions, també s’han dut a terme un total de cinc xerrades de Prepara’t per treballar a l’estiu, a les poblacions de Sant Hilari Sacalm, Hostalric, Riudarenes, la Cellera de Ter; i també dues xerrades de Coneixes en què consisteix la reforma laboral? (a Caldes de Malavella i Hostalric) i un curs de tècniques manuals de mapping (a la Cellera de Ter).

El conseller comarcal de Joventut, Emili Oller, ha explicat que «el projecte Forma’t 2012 està dirigit als joves de 16 a 35 anys de la comarca i el que pretén treballar és l’emancipació, des d’una perspectiva àmplia i des de quatre eixos fonamentals: l’ocupació, la formació, la salut i la participació». Per això, tal com ha continuat Oller, les formacions que s’han ofert han estat relacionades amb filons d’ocupació de la comarca, la salut emocional, el mercat de treball i les noves eines que ofereix internet 2.0.

A més a més, algunes activitats i formacions han estat integrals, i hi han estat presents els quatre eixos, és a dir, a part de la formació en si, s’hi han afegit mòduls de recerca de feina, coneixement del mercat de treball, de treball de les competències i de gestió de les emocions.

En aquest sentit, el conseller de Joventut ha assenyalat: «La participació ha estat molt elevada tant en les formacions com en les xerrades, i el nombre total de participants ha estat de 154». Així, des de l’Oficina la valoració és totalment positiva tant pel grau de satisfacció com per l’adequació de les formacions a les seves expectatives, els continguts i el nivell dels formadors.

Finalment, Oller ha assenyalat que «des de l’Oficina Jove seguim valorant positivament el projecte i la seva adequació en relació amb els interessos dels joves selvatans i les seves necessitats; i ja estem treballant en les propostes per al segon semestre, a les quals hi afegirem alguna formació per a entitats».