Ciutadans de Sils alerta de la situació de l’aigua a les urbanitzacions

Membres de Ciutadans a Sils

El grup local de Ciutadans (C’s) a Sils, ha presentat una instància a l’equip de govern amb una sèrie de documentació de Aguas de Tordera S.L. sobre l’estat de l’aigua potable a les urbanitzacions del municipi selvatà de Les Comes i Vallcanera Park.

En aquest sentit, el portaveu de Ciutadans (C’s) a Sils, Ramir Durà, ha indicat que «l’empresa gestora Aguas de Tordera, S.L, va informar que s’havia detectar alts nivells de fluor  que desaconsellaven el seu consum humà per a menors de 16 anys i majors de 60 anys».

Davant aquesta situació, el portaveu de C’s recorda que «l’empresa gestora i la Junta de Compensació de Les Comes varen arribar a un acord per crear una planta de tractament en el dipòsit de captació i distribució d’osmosis inversa, però aquest acord va ser revocat per l’ajuntament el 15 de febrer de l’any passat indicant que havia trobat una altre solució, portar l’aigua des de la dessalinitzadora de Blanes. Un any i mig després, encara no sabem res malgrat assegurar que les començarien al juny de l’any passat», lamenta Durà.

Per aquest motiu, Durá indica que «des de C’s hem presentat a l’ajuntament la diferent documentació amb una instància on es demana, per una part si s’ha solucionat l’alt nivell de fluor a l’aigua i quina ha estat la solució així com els darrers informes tècnics de l’índex de potabilització de l’aigua».

També, des de C’s es lamenta que en sessió plenària del 5 de març del 2009, en el punt 5 de l’ordre del dia, es va afirmar que la situació de la potabilització de l’aigua estava solucionat quan era fals tal i com demostren els informes posteriors. «Lamentem que l’ajuntament hagi estat posant traves a la solució i, fins i tot, enganyant els veïns sobre la situació real de l’aigua potable a les urbanitzacions de Les Comes i de Vallcanera. La corresponsabilitat institucional és exigir que el subministrament de l’aigua sigui plenament potable, per això, sol·licitem una solució immediata a aquesta problemàtica sense posar pals a les rodes amb un calendari d’execució de les obres», ha indicat el portaveu de C’s Ramir Durà.