Costes autoritza que es reobri l’aparcament d’Es Racó a Tossa

L’equip de govern de Tossa ha reobert l’aparcament d’Es Racó de la Platja Gran després de negociar-ho durant mesos amb el departament de Costes. L’aparcament d’Es Racó ja és una realitat des de finals de juny, i estarà obert fins a mitjans de setembre. Durant els matins, funciona com a aparcament de càrrega i descàrrega per a les empreses que subministren productes als comerços i restaurants de la zona. Però a partir de les 19 hores, és de zona blava fins a la una de la matinada. A més, durant tot el dia s’hi permet l’estacionament gratuït de motos per descongestionar el nucli del poble.

L’alcaldessa Gisela Saladich explica que «la negociació amb Costes ha donat el seus fruits. L’aparcament està autoritzat en el Pla d’Usos. Tan sols hem de tancar l’aparcament els dies de previsió de pluja o quan hi hagi possibilitat de rierades». Saladich afegeix que «la reobertura d’aquest aparcament afavorirà el comerç i la restauració de la zona. Era una de les principals demandes que teníem degut a l’escassetat d’aparcament en el nucli de la població».

Cal recordar que l’anterior equip de govern de CiU va desmantellar aquest aparcament el 12 de març de 2008. L’argument que es va donar era que, tot i que s’hi havia estat aparcant durant dècades, l’espai era «il·legal», ja que era a prop de la llera de la riera i en ple domini maritimoterrestre. La decisió de tancar-lo, però, es va anar posposant per la manca de lloc per aparcar que pateix el centre de Tossa. Finalment, es va tancar a l’any 2008.

Fins fa pocs dies, només s’hi podia fer la càrrega i descàrrega, i l’estacionament de motos de forma provisional. Ara s’ha aconseguit que torni a ser aparcament de cotxes amb el vistiplau de Costes.