Solidaritat va celebrar a Arbúcies la II Escola d’Estiu del partit

  • Foto: SI

    Més de 300 adherits de la coalició independentista participen aquest cap de setmana a Arbúcies a l’escola de formació

Els diputats de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) van participar el passat dissabte a la tarda a l’acte central de la II Escola d’Estiu que la coalició independentista ha celebrat aquest cap de setmana a Arbúcies i que ha servit per reivindicar el paper partit al Parlament de Catalunya.

Núria Cadenes, directora de l’edició d’enguany, ha estat l’encarregada de recordar de què ha servit i en què s’ha notat la irrupció de Solidaritat al Parlament.

Toni Strubell, president de la formació, ha defensat que «un diputat independentista al Parlament ha d’emprenyar i és per aquest motiu que som el grup més incòmode del Parlament perquè diem les coses que no volen sentir i que els incomoden». Strubell ha carregat contra el pacte fiscal i ha afirmat que «l’artefacte fiscal és una cosa que no se la creuen ni ells i és una enganyifa que no té nom ja que la història dels últims 5 anys ha estat la negació de tot dret en aquest sentit». A más, ha recordat que «la gent d’aquest país té nas i veu que això és una estafa i que Solidaritat som els únics que som diferents i no ens deixem engalipar».

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha afirmat que «el Govern de la Generalitat no té projecte polític i es comporta com un govern covard i antipatriòtic». A continuació, s’ha felicitat que «amb la irrupció de Solidaritat al Parlament s’ha acabat amb l’oasi català -que ha titllat d’àrea de servei d’una autopista de peatge-«. Bertran ha alertat als assistents que “no podíem dir Espanya ens Roba amb fermesa si alhora no denunciem els de casa que també ens roben. Són els catalans que ens diuen: ara no toca, no podem trencar amb tot. Aquests són els capataços que Espanya paga molt bé perquè ens diguin això en català».

Finalment, el portaveu parlamentari de Solidaritat, Alfons López Tena, ha anunciat que Solidaritat «no farà cap gest positiu de confiança al president Mas i al seu projecte de pacte fiscal» ja que aquest és «un govern d’encarregats per fer de vigilants i enriquir-se a costa del poble de Catalunya». I ha vindicat el paper de Solidaritat al Parlament en defensa de la independència recordant que «som un moviment popular, ampli i tenaç».