Presentació del III Festival de Rumba i Música Catalana a Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ja té a punt la tercera edició del Festival de Rumba i Música Catalana, que se celebrarà en plena Festa Major d’estiu, del 28 al 30 de juny, a diferents emplaçaments de la localitat.

Enguany, el festival s’ha volgut ampliar a tres dies i s’ha confeccionat un programa d’activitats al detall perquè tots els públics en puguin gaudir. A més, cal destacar que totes les activitats són gratuïtes, fet que diferencia clarament aquest festival de la resta de festivals de la Costa Brava. Actuacions perquè els més menuts gaudeixin de la rumba catalana, cercaviles rumberes, classes de ball, fira del disc de vinil, cinema a la fresca i grans concerts són algunes de les activitats més destacades.

La regidora de Promoció Econòmica, Mª Àngels Pujals, explica que “enguany la imatge del festival evoca els colors i els moments dels concerts a la platja on, tot gaudint de la millor música catalana, podrem veure com es pon el sol” i afegeix que “com a gran peculiaritat del festival, els concerts estan envoltats de la Vila Villa, una de les icones de la Costa Brava i únic recinte emmurallat del litoral català”.

Les activitats començaran el dijous 28 de juny a les 10:00h. al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer amb la fira del disc de vinil de la rumba i música catalana fins les 20:00h. A les 17:00h, i amb sortida a l’Avinguda Catalunya, es farà una cercavila rumbera de benvinguda. A les 20:15h. hi haurà el primer concert a l’Av. Catalunya: serà Landry el Rumbero i estarà adreçat al públic infantil. A les 22:00h. es projectarà el documental dedicat a Rumba Tres “De ida y vuelta”; i a les 23:00h. hi haurà concert de Sabor de Gràcia, presentant el seu nou disc “Sabor a Peret”.

El divendres 29 de juny es tornarà a començar a les 10:00h. amb la fira del disc al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer. A les 18:45h. es faran classes de ball de rumba catalana a la Plaça d’Espanya. I a partir de les 20:30h. hi haurà l’actuació a la Platja Gran de Dj Solde i, seguidament, a les 22:30h, concert dels Catarres, presentant el seu nou disc “Fins que arribi l’alba”.

I finalment dissabte 30 de juny, les activitats també començaran a les 10:00h. amb la fira del disc al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer. I a partir de les 20:30h. hi haurà l’actuació a la Platja Gran de Pelat Pelut, a les 22:00h. de Porto Bello, millor grup revelació per la Revista Enderrock, i, seguidament, a les 23:30h, concert de Doctor Prats, presentant el seu nou disc “Venim de lluny”.

El regidor de Festes, Ignasi Sallés, destaca “la importància dels artistes que participen en aquest festival. Aquesta tercera edició és la més ambiciosa fins al moment. Seran tres dies plens d’activitats per tots els públics en els que es podrà gaudir de cercaviles, classes de ball, concerts, fira del disc, cinema a la fresca… i tot de forma gratuïta perquè tothom en pugui gaudir”. Sallés valora “molt positivament la col·laboració de Diputació de Girona, Patronat de Turisme de la Costa Brava, Hotel Diana, Tossa Bella, Balliu Export, San Miguel i Brisa Marina” i conclou que “creiem firmament en aquest projecte i volem donar-li totes les eines necessàries per fer que Tossa sigui un referent amb aquest festival de música”.