Hostalric aprova rehabilitar un edifici municipal per acollir el Centre d’interpretació del Vescomtat de Cabrera

Ajuntament d’Hostalric

El ple de l’Ajuntament d’Hostalric ha aprovat per unanimitat adjudicar el projecte bàsic de rehabilitació i canvi d’ús d’edificació entre mitgeres al carrer Major, número 40, per destinar-lo a equipament cultural ja que serà la futura seu del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera.

L’edifici que es rehabilitarà formava part d’un casal de gran amplada que, històricament, s’ha segregat en tres edificis. La part que és objecte d’aquest projecte té una amplada de façana de 4,20 metres i consta de planta baixa i dues plantes, tenint la muralla com a façana posterior. Aquesta actuació té un pressupost d’execució de 231.845 euros, IVA inclòs.

El projecte preveu la recuperació de l’edifici original i l’eliminació dels cossos posteriors a fi i efecte de posar en valor la muralla. L’objectiu es construir un pati de llum en aquest espai que permeti instal·lar un ascensor per accedir al tram de camí de ronda de la muralla nord.

L’enderroc de les existents edificacions que ocupen el pati de l’illa i el extradós de la muralla permetran la connexió directa per planta baixa i semi soterrament del carrer Major amb l’avinguda Coronel Estrada i posar en valor la part interior de la muralla.

També es crearan espais i sales que seran destinades a espais expositius del patrimoni del Vescomtat de Cabrera, present al municipi, i s’ubicarà la seu del Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera. A l’Edat Mitjana, el vescomtat de Cabrera va ser una jurisdicció feudal del Principat de Catalunya regida pel llinatge dels Cabrera i que s’estenia per una bona part de l’actual comarca de la Selva, l’Alt Maresme, l’extrem est del Vallès Oriental i el Collsacabra, a Osona. La capital econòmica i administrativa del Vescomtat de Cabrera era Hostalric.