Conveni entre l’ACA i el Consell Comarcal per garantir el funcionament de quatre sistemes de sanejament

Generalitat de Catalunya

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal de la Selva han signat un conveni pel qual l’agència assumeix el finançament de la gestió dels sistemes de sanejament en alta de Massanes, Pantans de Montbarbat (terme municipal de Maçanet de la Selva), Riuclar (al terme municipal de Massanes) i Terrafortuna (al terme municipal de Vidreres).

L’ACA ha construït en els darrers anys aquestes depuradores i els corresponents col·lectors en alta a la conca de la Tordera i els ajuntaments han delegat les competències de sanejament en alta al Consell Comarcal de la Selva.

El Consell que, dins del seu àmbit territorial, gestiona actualment els sistemes de sanejament d’Aiguaviva Park, Anglès, Breda, Caldes de Malavella, Hostalric, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Riudarenes, Riudellots de la Selva, Sils-Vidreres, Vilobí d’Onyar, Can Fornaca i Maçanet Residencial, incorpora per mitjà d’aquest conveni els quatre nous sistemes esmentats, passant així a ser administració actuant dels mateixos.

Sanejament a Catalunya

El Pla de gestió del districte de conca fluvial de Catalunya i el seu Programa de mesures associat inclouen les actuacions necessàries per a la millora dels sistemes existents, així com la posada en marxa dels nous per garantir el manteniment o millora de l’estat ecològic de les nostres aigües superficials, subterrànies i marines.

A data d’avui les 516 depuradores existents a Catalunya garanteixen el sanejament de més del 97,1% de la població catalana. Pel que fa la Selva, la comarca compta amb 25 depuradores en servei que depuren les aigües residuals generades pel 95% de la seva població.

L’Agència de Residus de Catalunya atorga 219.000 euros en ajuts per a deixalleries municipals de la Selva

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat al Consell Comarcal de la Selva 10 subvencions que sumen 219.766 euros, destinats a realitzar treballs d’ampliació i millora en 10 deixalleries municipals. Aquestes subvencions corresponen a la convocatòria de l’any 2017, publicada el passat mes de març.