Èxit malgrat la pluja del concurs de catifes de flors d’Arbúcies

Foto: Ajuntament d’Arbúcies

Arbúcies va celebrar ahir una nova edició del concurs de catifes de flors naturals del Montseny, marcada pels ruixats intermitents que han caigut a primera hora de la tarda i que han acabat per deslluir les composicions elaborades per les 23 colles catifaires.

 

No obstant això, moltes persones s’han arribat fins a la vila jardí del Montseny per admirar unes catifes magnífiques que s’han pogut elaborar sense problemes al llarg del matí i fins al migdia. La cercavila prevista per la tarda amb l’Associació de Geganters i Grallers d’Arbúcies, que enguany celebra el 40è aniversari, s’ha pogut tirar endavant tot i el temps amenaçador.

 

«Vull agrair en nom de l’ajuntament la gran feina i esforç de la gent per fer realitat unes catifes tan boniques i tan ben dissenyades», ha explicat l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, que ha subratllat que tot i el mal temps de la tarda, el més important és que durant el matí i el migdia s’ha pogut tirar endavant amb el pla previst.

El premi a la millor catifa ha sigut per a la composició nº14 del carrer Sorrall, anomenada Rajoles Hidràuliques, i que ja va treure el mateix premi en l’edició anterior. El premi al millor disseny ha anat a parar a la composició nº9 del carrer Francesc Camprodon, un homenatge de colors anomenat El meravellós món del circ, mentre que l’originalitat ha tocat de nou a la colla del carrer Segimon Folgueroles, que amb el títol Festa han celebrat els sis anys de catifes als carrers amb un xou d’estàtues humanes inclòs. El premi a la catifa amb més varietat de flor ha sigut per a la nº15 del carrer Sorrall (Joc de Miralls)amb 23 tipus diferents. La secció fotogràfica d’Arbúcies s’ha constituït com a jurat d’uns guardons que tenen el suport i la col·laboració de l’Ajuntament d’Arbúcies i del Gremi de Restauradors i Hotelers d’Arbúcies (GRHA)

A més de les catifes s’han de destacar els deu racons catifes elaborats per gent d’Arbúcies i que han contribuït a donar color i omplir aquells punts de la vila en què no hi havia catifes. Aquestes composicions artístico florals han interessat molt també als visitants que s’han acostat a Arbúcies al llarg de la jornada.

Un cop acabades les catifes toca pensar ja en les Enramades, que dijous comencen amb la tradicional botifarrada popular i la Passada de la Plaça, que dóna el tret de sortida a la vuitada de Corpus amb tots els barris i carrers que celebren la seva festa fins al dimecres 13 de juny.