Tossa de Mar rehabilita la muralla de la Vila Vella

Ja s’han iniciat els treballs de restauració del tram exterior de la muralla de la Vila Vella de Tossa que dóna a la Platja Gran, des d’Es Cap d’Or fins a la Torre d’en Joanàs, acordat entre Ajuntament, Departament de Cultura i Institut Català del Sòl (INCASÒL) en aplicació de l’1% cultural.

Les obres, a una de les icones de la Costa Brava protegida com a Bè Cultural d’Interés Nacional (BCIN) en la categoria de monument històric i executades per INCASÒL, tenen un cost de 120.000 euros, que es repartiran entre l’INCASÒL i l’Ajuntament finançant 60.000 euros cada una de les parts. Es preveu que estiguin enllestides en un parell de mesos.

D’altra banda, cal recordar que l’actual equip de govern ja va impulsar l’any passat un projecte de manteniment a part de la muralla de la Vila Vella com a pas previ a aquest projecte. En concret es van fer uns treballs de manteniment i consolidació únicament a la Torre d’en Joanàs. El cost d’aquests treballs –uns 4.000 euros- els va assumir l’Ajuntament i tenien el vistiplau del Departament de Cultura.

Fotos: Ajuntament de Tossa de Mar