Tossa recull fotografies perquè no es perdi ni el passat ni l’identitat de la població

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ha iniciat el projecte “Fem memòria. Fem Tossa” en el que es pretén afegir valor al patrimoni fotogràfic que hi ha a l’Arxiu municipal mitjançant la identificació de persones que surten en fotografies que no estan catalogades ni identificades.

Entenent la importància de la participació ciutadana per tal de poder efectuar aquest registre i afavorir la memòria històrica del municipi, un cop al mes es mostraran les imatges en sessions d’una hora en el Casal d’Avis perquè es puguin identificar tant els llocs com les persones que hi surten. Aquestes sessions es duran a terme amb la supervisió de l’arxiver municipal, David Moré, en col·laboració amb l’estudiant de Grau d’Història de la UdG, Margarita Tortajada.

Un dels objectius és, també, apropar als més joves de Tossa amb les generacions més veteranes, i és per aquest motiu que els joves que participen els divendres a l’Espai Jove hi assistiran per resoldre curiositats.

A la primera de les sessions, hi van assistir una setentena de persones, incloent l’alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, i la tècnica de l’Oficina de Serveis de l’Empresa de la UdG, Georgina Mesa. Les dues properes sessions seran el divendres 23 de desembre de 2017 i el divendres 12 de gener de 2018.

L’Ajuntament de Tossa agraeix la bona predisposició de les persones col·laboradores i participatives en el projecte, especialment al Casal d’Avis de Tossa.