Vidreres acull la 37a edició de la Fira de Tractoristes durant aquest cap de setmana

Vídeo realitzat avui durant el 8è Concurs d’Arada

La població de Vidreres acull una nova edició de la Fira de Tractoristes els dissabte 12 i el diumenge 13 de maig. Aquesta fira, que enguany celebrarà la seva 37a edició, s’ha convertit en un gran referent a les comarques gironines i, més concretament, a la comarca de la Selva. Tant és així que any rere any, des de la mateixa comissió de la Fira com del mateix consistori, s’han incorporat noves activitats per tal que tots els forans que la visitin gaudeixin al màxim d’aquest esdeveniment dedicat al món de la pagesia.

Trestractors participants en el 8è Concurs d’Arada, avui a Can Manlleu de Vidreres

El regidor de Fires i Festes, Bosco Anton, destaca la gran vinculació que des de sempre la població de Vidreres ha tingut amb el món de l’agricultura i la pagesia, valorant molt positivament la implicació de totes les persones que formen aquesta gran Comissió de la Fira de Tractoristes. En aquest sentit, Bosco també ha assenyalat que «des de l’equip de govern els ajudarem amb tot allò que necessitin a fi i efecte que s’assoleixi l’objectiu esperat que no és altre que, un any més, la Fira esdevingui un nou èxit».

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Gómez, ha assegurat que «durant aquests dos dies que dura la Fira, Vidreres es converteix en un punt de trobada i reunió de visitants vinguts de les poblacions veïnes i, també, d’altres indrets de Catalunya». Tal com ha dit Gómez, és una oportunitat també pels comerços i restaurants del municipi ja que «la majoria de persones que ens visiten gaudeixen durant tot un dia del nostre municipi amb el que això comporta». En aquest sentit, Gómez ha assenyalat que «des de la regidoria de Promoció Econòmica es donarà el màxim suport a totes aquelles iniciatives que representin un bé pel comerç i la indústria del nostre poble».

37a Fira de Tractotoristes, avui a Vidreres

Tot i que la inauguració oficial de la Fira es farà el dissabte a les tres de la tarda, dos dies abans de l’inici, el dijous 10 de maig hi haurà la preparació final i encesa de la Carbonera durant tot el dia. Al vespre, es farà una xerrada que porta per títol “Herbes remeieres, per a què serveixen i com aplicar-les”, a càrrec de Fina Graboleda, a la biblioteca Joan Rigau i Sala.

El dia d’inauguració de la Fira, les activitats prèvies s’iniciaran al matí amb les inscripcions i inici del 3r Trial 4×4 Fira de Tractoristes, amb diversos nivells de dificultat i amb premis espectaculars. El tret de sortida oficial, però, serà a les tres de la tarda amb la inauguració a càrrec de les autoritats locals i comarcals.

Durant tota la tarda s’han programat activitats que s’allargaran fins a les nou del vespre, hora en què es tancarà. Així, el primer dia de la Fira es faran: demostracions d’artesans, la sortida de la 37a Ruta de Tractors pels voltants de Vidreres, la prova puntuable del campionat d’Espanya 2012-2013 d’agility, organitzada per l’Associació Canina La Selva, la demostració de tall amb xerrac i destral amb en David Borrell, cursa de rucs, entre altres. Els més petits també gaudiran de jocs tradicionals, taller de construcció d’estels, i com no, de la cercavila amb els gegants de Vidreres i en Soret.

El punt final als actes del primer dia de la Fira es farà al teatre Casino La Unió amb el concert de tractoristes.

Exposicions fixes i demostracions d’oficis artesanals

Com ja és tradició, el segon dia de Fira s’iniciarà amb l’esmorzar tradicional i durant tot el matí hi haurà el 8è Campionat Provincial d’Arada amb tractors d’època; demostració d’arada amb cavall, trial 4×4, 12a Trobada de Cotxes i Motos Clàssiques, 37è Concurs d’habilitat de tractoristes, entre altres. També continuaran les demostracions d’artesans, la demostració de ferrar cavalls i la descoberta de la carbonera i extracció de carbó. Pel que fa a les exposicions fixes que els visitants podran visitar destaquen les següents: eines antigues del camp d’en Josep Call, Obrador de Pa, Mostra de bestiar i, finalment, la de Jardins a càrrec de Disseny Verd.