L’Ajuntament d’Hostalric va haver de reparar deficiències a la piscina per poder obrir-la

Foto: Ajuntament d’Hostalric

L’Ajuntament d’Hostalric no retornarà la fiança de 24.048,79 euros que va dipositar l’empresa Estudis i Projectes la Vall, encarregada de les obres de la piscina, si no fa front al pagament de 7.151, 21 euros que se’ls reclama per unes reparacions que va haver de fer el propi Ajuntament i que haurien hagut d’anar a càrrec de la mateixa firma. L’alcalde d’Hostalric, Josep Antoni Frias, ha reconegut que des del Consistori es va haver de fer front a unes reparacions a la instal•lació per poder-la posar en funcionament l’estiu passat.

 

L’empresa adjudicatària de la construcció de la piscina, Estudis i Projectes la Vall, es troba actualment en concurs de creditors i, segons Frias, és difícil pensar que pugui fer front al deute pendent, per la qual cosa l’Ajuntament es podria quedar amb la fiança que va dipositar l’empresa com a compensació per les reparacions que es van haver de fer.  L’equip de govern de l’Ajuntament d’Hostalric va aprovar el 2010 destinar la dotació econòmica prevista el segon ‘Plan Zapatero’ a la construcció de la piscina municipal.

L’obra no va estar absent de crítiques de l’oposició, principalment d’ERC, que considerava que el projecte no disposava de les dimensions suficients per atendre les necessitats dels veïns del municipi. Tot i amb això, l’alcalde va defensar el projecte argumentant que els coneixements tècnics de la pròpia empresa adjudicatària consideraven que l’equipament previst era suficient per atendre les necessitats del municipis.

Així, la Junta de Govern Local del 19 d’abril del 2010 va acordar adjudicar a Estudis i Projectes la Vall SL el contracte per a l’execució de l’obra pel preu de 309.895,90 euros més IVA, el que representen un total de 365.677,16 euros. Un any després, el 7 de febrer de 2011, la Junta de Govern Local va adjudicar a Estudis i Projectes la Vall el contracte d’execució de les obres complementàries de l’escomesa d’aigües brutes de la piscina pel preu de 52.391,00 euros, IVA inclòs. I tres setmanes després, el 28 de febrer del 2011, el govern municipal va adjudicar a la mateixa empresa el contracte d’execució de les obres complementàries de l’enjardinament de l’entorn de la piscina municipal pel preu de 36.515,47 euros, IVA inclòs.

El projecte de la piscina es va aprovar en el Ple de l’Ajuntament del 22 de desembre de 2009. Redactat per l’arquitecte Rafael Tramullas Navarro, tenia un pressupost inicial de 419.672,07 euros, IVA inclòs, dels quals 360.984,19 euros corresponien a les obres i la resta a honoraris tècnics. Una xifra que posteriorment es va veure incrementada de manera significativa per les obres complementàries que s’hi han hagut de fer.

Text: Baix Montseny Press