Arbúcies millora el mercat setmanal de diumenge i el fa més accessible

Imatge del nou mapa del mercat

L’Ajuntament resitua les parades per fer més fàcil la mobilitat de vianants i vehicles. L’acosta al nucli urbà i així potencia encara més el comerç de la vila. «Més places d’aparcament, més mobilitat a peu i en cotxe, i més a prop del centre d’Arbúcies». Són paraules del regidor de Governació, Dani Saborit, per explicar els beneficis que comportarà la reubicació del mercat setmanal a partir del diumenge 15 d’abril.

L’objectiu és millorar les mancances d’un mercat, com ara la saturació del trànsit i la impossibilitat d’atendre noves parades dels marxants en el format actual. L’equip de govern ha informat recentment d’aquest canvi als veïns i les veïnes dels carrers del mercat en una reunió celebrada ahir dijous, així com a la resta del municipi a través dels mitjans de comunicació locals.

El canvi més visible es notarà en la nova situació del mercat, que perd un tram del carrer Segimon Folgueroles (sense comerços) i s’amplia fins al comercial carrer Sant Jaume amb l’objectiu de vertebrar un eix comercial important més proper al centre de la vila. En aquest sentit es permetrà que els comerços d’Arbúcies situats en el mercat puguin instal·lar una parada davant del seu establiment, com si fos qualsevol altre marxant.

 

A més, es potenciarà un dels punts històrics del mercat, com és la Plaça de la Vila, amb la introducció de noves parades. En resum, el nou mercat anirà des del carrer Segimon Folgueroles (en confluència amb el carrer Turó de l’Home) fins al carrer Sant Jaume (en confluència amb el carrer del Vern).

Alliberar places d’aparcament

El canvi de zona permetrà alliberar també un centenar de places d’aparcament properes al mercat, segons Saborit. «Hi ha molts cotxes provinents de pàrquings privats que col·lapsen els espais d’aparcaments públics més propers al mercat ja que no poden entrar i sortir dels immobles perquè hi ha parades», afegeix el regidor. L’ocupació de les places properes al mercat per part de veïns de la zona dificulta que la gent que s’arriba al mercat amb el seu vehicle des d’altres punts d’Arbúcies o de fora el poble no trobi lloc per aparcar.

La mobilitat als vianants també millorarà ja que, segons Saborit, «s’oxigenarà l’ocupació de la via pública per tal que tothom pugui moure’s amb un espai prou ample i segur, sense vehicles que circulin per la zona».