Nani Roma impulsa la creació de la marca «Arbúcies, Terra de Motor»

Tret de sortida de la marca «Arbúcies, Terra de Motor»

Arbúcies va homenatjar el passat diumenge el pilot Nani Roma en un acte commemoratiu que ha servit també de presentació de la marca Arbúcies, terra de motor. El campió del Ral·li Dakar ha rebut de mans de l’alcalde, Pere Garriga, i d’una representació del col·lectiu Clàssics Montseny Guilleries un trofeu únic: una reproducció en miniatura del primer cotxe carrossat a la vila, un model del 1910 elaborat artesanalment per l’artista arbucienc David Duaigües amb la mateixa planxa que s’utilitza en els tallers.

L’acte ha omplert de gom a gom el Museu Etnològic del Montseny, que aquests dies acull l’exposició De la carreta al 600, així com els voltants de l’equipament amb una selecció de motos clàssiques (Sanglas, Ossa, Montesa, Derbi, Guzzi, Benelli, Bultaco) i un Seat 600.

«Estic molt agraït amb aquest reconeixement a la meva feina, el motor, que també és la meva passió, una passió lligada a Osona i al Montseny», ha explicat Nani Roma, que ha reivindicat l’afició pels cotxes i les motos que sempre hi ha hagut al nostre país. El pilot de Folgueroles ha valorat molt positivament la creació de la marca Arbúcies, terra de motor tant pel seu suport a les activitats relacionades en aquest àmbit com per l’embranzida que se li vol donar a nivell econòmic.

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha explicat que l’elecció de Nani Roma no ha sigut «casual» atesa la seva vinculació amb el territori i per l’encarnació d’uns valors de «constància, qualitat i longevitat» al més alt nivell en el món del motor. També ha relatat l’origen de tot plegat, una demanda del col·lectiu Clàssics Montseny Guilleries a l’ajuntament per potenciar el motor a Arbúcies, que ha anat agafant embranzida amb la multitudinària concentració de fa unes setmanes i altres activitats que situen de nou la vila com un dels centres neuràlgics del motor a Catalunya.

«El motor és un pal de paller i un sentiment que ens defineix com a poble, i ara n’hem de saber treure profit i exportar-lo a fora», resumeix Garriga, que vol convertir la marca en «una eina per diversificar l’economia arbucienca; depenem massa dels autocars i de les embotelladores i hem de potenciar el sector terciari, recuperar l’embranzida de dècades passades, i oferir el nostre patrimoni cultural, la natura i la gastronomia i relligar-ho tot amb activitats vinculades al motor que l’ajuntament intentarà consolidar».