Els veïns i entitats d’Hostalric debatran el projecte del nou POUM

A la deret de la imatge l’alcalde Josep Antoni Frias

L’Ajuntament d’Hostalric ja ha presentat l’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en un acte públic que es va fer fa pocs dies al Centre Cultural Serafí Pitarra. Aquesta sesió tindrà continuitat en una nova reunió el proper 21 de març, a les 19,30 hores al Centre Cultural Serafí Pitarra

L’avanç és el primer pas per a participar en els treballs de revisió del POUM, i de les conclusions de la participació en sortirà el POUM definitiu. Aquest pla revisa el planejament urbanístic d’Hostalric, aprovat fa 25 anys.

L’objectiu de l’Ajuntament i de l’equip redactor del POUM és que els hostalriquencs i hostalriquenques participin del debat, s’impliquin i facin els seus suggeriments i propostes.
La revisió de l’actual POUM es fa per adaptar-lo a la nova legislació urbanística catalana, tenint presents els plans de caire territorial, especialment el Pla Territorial de les Comarques Gironines (PTCG).

Els criteris i objectius generals del POUM d’Hostalric són: dotar a la vila d’una nova estructura viària que millori l’accessibilitat i resolgui el problema de l’aparcament, millorar i completar la regulació de la trama urbana, posar una atenció especial a la regulació del nucli antic i equipar la vila atenent a la distribució de les noves reserves en relació a la població i a les necessitats.

També es recull una previsió de nou sòl per a activitats econòmiques, protecció del patrimoni arquitectònic, arqueològic i cultural del municipi i protegir i regular el sòl rústic i el paisatge.

Notícia relacionada: “Més del 20% del nucli antic d’Hostalic està deshabitat”, a www.elpuntavui.cat.