L’Ajuntament de Tossa i les associacions d’hostaleria i botiguers signen un conveni per afavorir l’ocupació

Ajuntament de Tossa de Mar

L’Ajuntament de Tossa ha signat un conveni amb les associacions d’hostaleria i botiguers del municipi per tal que aquestes associacions disposin dels diferents inscrits i inscrites a la nova borsa de treball que ha posat en marxa l’ajuntament.

Amb aquesta borsa de treball es pretén facilitar el contacte entre persones que busquen feina i empresaris necessitats de recursos humans. I amb el conveni les associacions i l’ajuntament es comprometen a anar donats de la mà per tal de difondre i publicitar els diferents projectes i formacions de caire ocupacional que es duguin a terme.

Cal recordar que l’ajuntament ha posat en marxa un projecte d’inserció laboral que funciona des del mes de gener i que ja ha atés unes 150 persones. L’horari d’atenció és de dilluns a dijous de 9 a 14 hores a la seu de Benestar Social (c/ Pola, 7).

Els perfils són diferents, tot i que el tema central i la màxima preocupació és la cerca de feina, en tant que la majoria de persones fa anys que no treballen (aturats de llarga durada) o bé són persones que només treballen la temporada d’estiu, trobant-se en situacions de precarietat, no només econòmica, sinó també personal, la resta de l’any.

La finalitat del projecte no es redueix a executar i movilitzar una borsa de treball des de l’Ajuntament, sinó que pretén acompanyar a les persones en el procés de cerca de feina i de reinserció en el mercat laboral. En aquest sentit, Gemma Porcel, la insertora laboral, afirma que «tothom es mereix una tercera i quarta oportunitat, nosaltres creiem fermament en el poder d’escoltar i acompanyar en la mesura que ens ho permeten i que nosaltres podem, a aquestes persones». Porcel afegeix que «les nostres tasques són escoltar, realitzar una primera entrevista per dur a terme un primer contacte, i a partir d’aquí elaborar un pla de treball per cada un d’ells».

En aquest pla de treball s’inclou l’acompanyament personal, la formació i la possible inserció mitjançant cerca de feina i/o període de pràctiques. A més de Porcel, l’equip està format per Judit Colls, educadora social; Anna Martínez, treballadora social; Montse Vila, agent d’collida; i Rosa Pons, administració.

El servei s’ofereix en diversos formats: sessions grupals, sessions individuals, assessoraments, etc. i s’està parlant amb diferents empresaris, establiments i entitats per tal que puguin oferir les seves ofertes laborals al servei, sabent que hi haurà una valoració prèvia i un seguiment posterior per tal que les persones s’adeqüin i responguin el màxim possible en el lloc proposat.