L’Ajuntament de Sant Hilari incorpora un nou servei per ajudar als emprenedors del municipi

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha incorporat dos nous serveis per ajudar als empresaris del municipi, segons ha avançat l’alcalde Robert Fauria. En aquest sentit, Fauria ha explicat que es tracta, d’una banda, d’ajudar a desenvolupar les empreses que ja existeixen en el municipi i, de l’altra, a potenciar la creació de projectes empresarials de nova creació.

 

L’alcalde  Robert Fauria ha assenyalat que “aquesta nova iniciativa rau en la difícil situació que estem vivim i en la dificultat que hi ha avui en dia a poder tirar endavant qualsevol activitat empresarial, ja que són molt pocs els recursos dels quals disposen per fer-ho”. Per això, ha continuat el batlle hilarienc, l’equip de govern, molt conscient d’aquesta situació i per tal d’afavorir el creixement i la consolidació empresarial, ha posat en funcionament aquests dos nous serveis adreçats als empresaris  de la població.

L’Ajuntament de Sant Hilari aposta per la creació de llocs de treball, la millora de les empreses i el creixement de l’economia local. Amb tot, Fauria ha informat que per poder tirar endavant aquest projecte, l’ens local comptarà amb la col·laboració del Consell Comarcal. En aquest sentit, ha destacat la gran tasca que des del l’àrea d’Empresa del Consell s’està duent a terme des de fa anys.

El regidor de Promoció Econòmica, Albert Santaugini, ha explicat que una tècnica d’ocupació es desplaçarà a l’Ajuntament per atendre els emprenedors locals i iniciar, així, el nou servei de creació d’empreses al municipi. Aquest servei per atendre nous emprenedors es durà a terme els dimarts cada quinze dies de dos-quarts de nou del matí a dos-quarts d’una del migdia.

Aquest servei d’emprenedoria o de creació d’empreses consistirà en donar informació, orientació i assessorament a les persones que vulguin obrir un negoci, amb l’atenció personalitzada a aquestes persones emprenedores, suport en l’elaboració del pla d’empresa, etc. També s’oferirà formació als nous emprenedors i es donarà suport a la consolidació de les empreses que es creïn, amb un seguiment de les empreses noves durant els primers mesos de vida i se’ls oferirà assessorament per continuar endavant.

Suport al creixement de les empreses

D’altra banda, el servei de suport al creixement de les empreses comptarà amb un servei d’informació i atenció de consultes, de forma periòdica s’enviarà informació rellevant per a les empreses, com ara normatives, subvencions, fonts de finançament, oportunitats de negoci, entre altres. Tal com ha avançat el mateix alcalde, també es farà formació per a empresaris i s’ajudarà a que els petits i mitjans empresaris millorin en la seva competitivitat. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Albert Santaugini,  ha assenyalat que s’implantaran metodologies innovades que ajudin a les empreses del poble a ser més competitives i també s’afavorirà la participació dels empresaris locals a que participin en projectes europeus

Finalment, Robert Fauria, ha destacat que aquesta “no és la única iniciativa en aquest àmbit sinó que des de l’equip de govern s’està treballant perquè aquestes siguin només l’inici d’una sèrie d’actuacions previstes per fomentar l’ocupació i l’economia empresarial a la població”.