L‘Ajuntament de Riudellots presenta el projecte Musica‘t

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva va presentar ahir a la tarda el projecte “Musica’t!” en el marc dels actes de celebració del primer aniversari de l’Espai Jove. Es tracta d’un projecte que neix a l’Espai Jove i que pretén donar suport a totes aquelles iniciatives que tenen la música com a protagonista. El projecte neix inicialment gràcies a la insonorització d’una de les aules de l’Espai Jove, que s’ha pogut fer a través d’una subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya.

Permetrà que els veïns i veïnes del municipi que toquin algun instrument –o que el vulguin aprendre a tocar- puguin utilitzar aquesta sala per a assajar. També podran fer ús aquelles associacions i entitats musicals del municipi, els grups musicals en formació i, també, els que es puguin formar. Entre els joves és freqüent que sorgeixi la idea de muntar un grup musical, ja que molts d’ells se senten atrets per la música, però, o no saben tocar cap instrument, o no tenen cap local on poder tocar i assajar, o fins i tot no disposen dels instruments musicals per a fer-ho, o no disposen del material necessari per a poder gravar una maqueta.

Tot això fa que, des de l’Ajuntament, es plantegi la gestació d’aquest projecte, que donarà suport les iniciatives on la música en sigui la protagonista i que sigui el més similar a una escola de música. A grans trets, aquest projecte consta de tres grans elements: una sala insonoritzada, que es podrà completar amb el lloguer dels instruments que el mateix consistori ha adquirit; un segon que és el combo i consisteix en què, qui vulgui, pugui muntar un grup de música.

En aquest sentit, des de l’Espai Jove es tindrà la possibilitat de disposar d’un “professor” que els acompanyi en aquest aprenentatge, bé sigui dirigint els assajos, proposant les cançons, etc; i el tercer element, és la possibilitat d’oferir classes de música. Quintano ha explicat que la idea inicial és que l’Espai Jove disposi d’una borsa de “professors” disponibles per a fer classes de diversos instruments ja sigui el públic més jove o no tant jove i que tinguin com a objectiu muntar un grup de música o bé que, únicament, vulguin aprendre a tocar algun instrument o millorar el seu nivell i estil.