Vidreres convertirà l’antic escorxador en un espai de promoció turística

L’Ajuntament de Vidreres convertirà l’antic escorxador en un espai municipal de promoció turística i alhora polivalent, segons ha comunicat l’alcalde d’aquesta població, Jordi Camps, després que l’equip de govern actual (CiU i VST-ERC) hagi decidit apostar per la seva rehabilitació. Jordi Camps ha explicat que “des de l’Ajuntament s’ha optat per rehabilitar i recuperar aquest edifici per convertir-lo en un espai polivalent i de promoció turística.

El finançament per a aquesta obra està cobert bàsicament amb el Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC), ja que el consistori va demanar la desviació dels ajuts previstos per a la rehabilitació de la casa consistorial i l’enllumenat de les Serres cap a aquest projecte.

L’inici de les obres de rehabilitació de l’antic escorxador aniran a càrrec de treballadors municipals i es preveu que es comencin a realitzar a partir del mes vinent. En concret, els treballs que s’han de desenvolupar es centraran en consolidar la coberta i condicionar l’interior d’aquest equipament. El cost total de les obres és superior als 370.000 euros i es portarà a terme en dues fases.

Actualment, aquest edifici ubicat a l’entrada de Vidreres, venint de la carretera de Lloret de Mar, presenta un aspecte molt desmillorat. Des de que van entrar a governar a l’Ajuntament CiU i VST-ERC han vist amb bons ulls la realització d’aquest projecte i s’ha treballat perquè això sigui una realitat.

Després d’uns mesos de treball, l’actual equip de govern ha fet una ferma aposta respecte aquest projecte i, tal com ha anunciat Jordi Camps, està previst que les obres ja s’iniciïn durant el mes vinent

Dinamitzar el comerç del municipi

L’equip de govern vol convertir aquest equipament en un punt de trobada que, al mateix temps, desemboqui en una promoció turística de la zona i, en conseqüència, millori l’activitat econòmica de la població. L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), ha destacat la importància de la ubicació de l’antic escorxador ja que es troba en un lloc clau per a tot aquell visitant que s’acosti al municipi; “és un punt de sortida per a aquella gent que vulgui anar a la Costa Brava, agafar el carril bici, anar a fer caminades pel Massís de Cadiretes o anar a Blanes, Lloret, entre d’altres”.

Camps ha manifestat també que “la intenció, per tant, és que si esdevé un lloc de sortida i arribada de famílies, aquestes també entrin al poble, recorrin el municipi i, d’aquesta manera, el comerç del poble en surti beneficiat”.
I és que, segons l’alcalde, el fet que Vidreres es trobi a “un pas de la Costa Brava” suposa que per fora del municipi passin anualment uns dos milions de vehicles, i la intenció és que “un tant per cent important d’aquests acabin decidint entrar a la nostra localitat”.

A banda de promocionar turísticament la zona i els pobles del voltant a través de les iniciatives turístiques que sorgiran de la mancomunitat de diversos pobles de l’entorn, del Gironès i del Baix Empordà, a l’Antic Escorxador també s’hi preveu instal·lar un punt jove i una sala polivalent, entre altres.